Kevin Schijven Kevin Schijven
01/09/2020 18:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2020 18:11

Ethereum (ETH) miners verdienen meer dan een half miljoen in een uur

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) miners verdienen meer dan een half miljoen in een uur

Foto: leksiv/Shutterstock

Miners op Ethereum (ETH) hebben zojuist een nieuw record gevestigd door meer dan $500.000 via transactiekosten binnen een uur te verdienen. Dat meldt blockchain onderzoeksbureau Glassnode op 1 september:


De transactiekosten op Ethereum zijn enorm gestegen de afgelopen tijd en dat komt waarschijnlijk door de exploderende decentralized finance (DeFi) markt. Gegevens van Etherscan tonen dat het dagelijkse gas verbruik op Ethereum maar blijft toenemen en op 31 augustus een record bereikt heeft van 79,5 miljoen.
Glassnode meldt verder dat miners in augustus $113 miljoen in totaal hebben verdiend aan deze transactie fees. In april was dit maar $3 miljoen, dat is dus een toename van 3666,67% in vier maanden.


Larry Cermak, onderzoeker bij de The Block Crypto, bevestigt dit en zegt dat het zelfs om 115,3 miljoen ging in augustus. In vergelijking hebben bitcoin (BTC) miners maar $39,2 miljoen in dezelfde periode gegenereerd. Tevens meldt Cermak dat de fees op Ethereum de afgelopen twee dagen enorm zijn toegenomen.


Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, meldde een maand geleden al dat de stijgende transactie fees wellicht een probleem zijn. Vandaag raadt Buterin op Twitter zijn volgers aan om gebruik te maken van zogeheten second layer oplossingen als zksyng, loopring of OMG. Volgens de medeoprichter bestaan er dus al oplossingen voor het schaalbaarheidsprobleem, mensen moeten er alleen gebruik van maken.


Buterin erkent dat de meeste mensen dit niet doen, omdat ze niet weten hoe. Buterin voegt daaraan toe dat deze L2 oplossingen echter helemaal niet moeilijk zijn om te gebruiken. Ze hebben allemaal een user interface (UI) op de website en er is geen speciale kennis voor nodig.


Eerder vandaag was al op CI te lezen dat de koers van ether was uitgebroken en op $460 stond. Op het moment van schrijven is de koers alweer bij $470 aangekomen. De DeFi-markt lijkt dit voornamelijk de huidige koersbeweging aan te drijven. Buterin zei overigens eerder vandaag dat hij zelf bij de DeFi-markt vooralsnog wegblijft.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie