Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Ethereum (ETH) miners verdienen meer dan een half miljoen in een uur

Miners op Ethereum (ETH) hebben zojuist een nieuw record gevestigd door meer dan $500.000 via transactiekosten binnen een uur te verdienen. Dat meldt blockchain onderzoeksbureau Glassnode op 1 september:

- Advertentie -

De transactiekosten op Ethereum zijn enorm gestegen de afgelopen tijd en dat komt waarschijnlijk door de exploderende decentralized finance (DeFi) markt. Gegevens van Etherscan tonen dat het dagelijkse gas verbruik op Ethereum maar blijft toenemen en op 31 augustus een record bereikt heeft van 79,5 miljoen.

Glassnode meldt verder dat miners in augustus $113 miljoen in totaal hebben verdiend aan deze transactie fees. In april was dit maar $3 miljoen, dat is dus een toename van 3666,67% in vier maanden.

Larry Cermak, onderzoeker bij de The Block Crypto, bevestigt dit en zegt dat het zelfs om 115,3 miljoen ging in augustus. In vergelijking hebben bitcoin (BTC) miners maar $39,2 miljoen in dezelfde periode gegenereerd. Tevens meldt Cermak dat de fees op Ethereum de afgelopen twee dagen enorm zijn toegenomen.

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, meldde een maand geleden al dat de stijgende transactie fees wellicht een probleem zijn. Vandaag raadt Buterin op Twitter zijn volgers aan om gebruik te maken van zogeheten second layer oplossingen als zksyng, loopring of OMG. Volgens de medeoprichter bestaan er dus al oplossingen voor het schaalbaarheidsprobleem, mensen moeten er alleen gebruik van maken.

Buterin erkent dat de meeste mensen dit niet doen, omdat ze niet weten hoe. Buterin voegt daaraan toe dat deze L2 oplossingen echter helemaal niet moeilijk zijn om te gebruiken. Ze hebben allemaal een user interface (UI) op de website en er is geen speciale kennis voor nodig.

Eerder vandaag was al op CI te lezen dat de koers van ether was uitgebroken en op $460 stond. Op het moment van schrijven is de koers alweer bij $470 aangekomen. De DeFi-markt lijkt dit voornamelijk de huidige koersbeweging aan te drijven. Buterin zei overigens eerder vandaag dat hij zelf bij de DeFi-markt vooralsnog wegblijft.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.417,35 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.417,35 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...