Ethereum (ETH) op de rand van een steile correctie? Volgens deze onderzoekers is het mogelijk

Volgens de onderzoekers van Santiment, een on-chain analyse website, is er goed nieuws en slecht nieuws voor Ethereum (ETH). Het goede nieuws, zoals ze op hun Twitter-account deelde, is dat ETH onderweg is om de $420 te overtreffen en dat de miners van de coin hun bezittingen niet verkopen.

- Advertentie -

Het andere goede nieuws is dat er een stijging zit in aantal nieuwe gecreëerde ETH-adressen en dat bestaande adressen veel actiever zijn dan tevoren. Dit geeft veel investeerders een opluchtend gevoel, gezien het de gedurende de afgelopen twee weken aanzienlijk ondermaats presteerde ten opzichte van Bitcoin (BTC).

Dit gaat niet alleen voor ETH op, maar ook voor veel andere altcoins en DeFi-tokens die het moeilijk hadden met het krijgen van momentum. Maar na weken van consolidatie vertoont Ethereum een ​​behoorlijk opwaartse trend.

Het marktsentiment op middellange termijn omtrent Ethereum blijft bijzonder positief vanwege de ontwikkelingen rondom ETH 2.0, waarvan de upgrade naar verwacht in 2021 zal plaatsvinden. Dit is dus goed nieuws zou je denken, nou, niet helemaal.

- Advertentie -

Het slechte nieuws is namelijk dat het marktsentiment zo positief wordt, dat het naar overdreven optimisme neigt, wat kan zorgen voor een steile correctie. Of het dagelijkse actieve stortingen een significante impact zouden hebben op de prijs van Ethereum, blijft daarentegen onduidelijk.

Ook cryptoanalist Ceteris Paribus blijft terughoudend over ETH en verwacht dat de valuta de rest van het jaar ondermaats zal presteren. Volgens de analist heeft de op een na grootste cryptocurrency dit jaar slechter gepresteerd dan DeFi en verwacht dat een grote investering vooralsnog niet nodig is. Ook stelt hij dat de smart-contracts markt veel competitiever is dan die van Store of Value coins onder wie het digitale goud valt.

“Smart-contract platforms is een grotere markt, waardoor Ethereum ervoor moet zorgen dat coins zoals polkadot, solana, enz. Daar niets van krijgen.”

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.094,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.815,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.847,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.907,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.923,90 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) handel en cryptocurrency mining wellicht binnenkort legaal in Pakistan

0
Pakistan gaat wellicht binnenkort cryptocurrencies als bitcoin (BTC) alsmede crypto-mining legaliseren. Een wetsvoorstel hiervoor is al unaniem aangenomen in een van de vier provincies...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...