Rico Engelbarts
25/10/2020 19:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2020 19:45

Ethereum (ETH) op de rand van een steile correctie? Volgens deze onderzoekers is het mogelijk

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) op de rand van een steile correctie? Volgens deze onderzoekers is het mogelijk

Foto: leksiv/Shutterstock

Volgens de onderzoekers van Santiment, een on-chain analyse website, is er goed nieuws en slecht nieuws voor Ethereum (ETH). Het goede nieuws, zoals ze op hun Twitter-account deelde, is dat ETH onderweg is om de $420 te overtreffen en dat de miners van de coin hun bezittingen niet verkopen.


Het andere goede nieuws is dat er een stijging zit in aantal nieuwe gecreëerde ETH-adressen en dat bestaande adressen veel actiever zijn dan tevoren. Dit geeft veel investeerders een opluchtend gevoel, gezien het de gedurende de afgelopen twee weken aanzienlijk ondermaats presteerde ten opzichte van Bitcoin (BTC).
Dit gaat niet alleen voor ETH op, maar ook voor veel andere altcoins en DeFi-tokens die het moeilijk hadden met het krijgen van momentum. Maar na weken van consolidatie vertoont Ethereum een ​​behoorlijk opwaartse trend.
Het marktsentiment op middellange termijn omtrent Ethereum blijft bijzonder positief vanwege de ontwikkelingen rondom ETH 2.0, waarvan de upgrade naar verwacht in 2021 zal plaatsvinden. Dit is dus goed nieuws zou je denken, nou, niet helemaal.


Het slechte nieuws is namelijk dat het marktsentiment zo positief wordt, dat het naar overdreven optimisme neigt, wat kan zorgen voor een steile correctie. Of het dagelijkse actieve stortingen een significante impact zouden hebben op de prijs van Ethereum, blijft daarentegen onduidelijk.
https://twitter.com/ceterispar1bus/status/1319960454010200065
Ook cryptoanalist Ceteris Paribus blijft terughoudend over ETH en verwacht dat de valuta de rest van het jaar ondermaats zal presteren. Volgens de analist heeft de op een na grootste cryptocurrency dit jaar slechter gepresteerd dan DeFi en verwacht dat een grote investering vooralsnog niet nodig is. Ook stelt hij dat de smart-contracts markt veel competitiever is dan die van Store of Value coins onder wie het digitale goud valt.

“Smart-contract platforms is een grotere markt, waardoor Ethereum ervoor moet zorgen dat coins zoals polkadot, solana, enz. Daar niets van krijgen.”

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie