Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin zegt dat hij uit de buurt blijft van DeFi en Yield Farming

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum (ETH), is wederom kritisch over de decentralised finance (DeFi) markt en het samenhangende yield farming gebeuren. Ten eerste meldt Buterin dat hij vooralsnog compleet wegblijft van yield farming:

Persoonlijk blijf ik volledig uit de buurt van yield farming ruimte totdat deze tot rust komt en zich nestelt in iets duurzamers. Maar ik ben niet bepaald een “slimme geest in defi” dus…

- Advertentie -

Vervolgens vergelijkt de oprichter yield farming met het printen van geld door de Federal Reserve (Fed), de centrale bank van de VS. De Fed is momenteel enorme bedragen aan het printen vanwege de coronacrisis.

Serieus, het enorme aantal tokens dat non-stop moet worden gedrukt om liquiditeitsverschaffers te betalen in deze yield farming regimes van 50 tot 100% per jaar, zorgt ervoor dat grote nationale centrale banken eruit zien alsof ze allemaal worden gedraaid door Ron Paul.

Aldus Buterin. Twitteraar Larry antwoordt hierop dat de yield farming markt zelf een grote ponzifraude is.

Yield Farming is op dit moment slechts een gigantisch ponzifraude. Iemand splits een bestaand project op, verandert er nauwelijks wat aan, en geeft het een grappige naam. Sommige insiders farmen een grote hoeveelheid munten, shillen het op sociale media en dumpen het op naïeve investeerders tegen enorm hoge prijzen.

Investeerder David Lach zegt dat het er inderdaad krankzinnig uitziet, maar je moet het wellicht niet zien als nieuwe cryptocurrencies, maar meer als vermogen in nieuwe projecten die cashflows genereren en dan is het minder gek.

Daar is echter Buterin alsnog sceptisch over en zegt dat hij geen plausibele pad ziet voor deze projecten om ook daadwerkelijk cashflows te generen.

De koers van ether brak vannacht uit en steeg naar een prijs die het in meer dan twee jaar niet meer heeft gezien. Deze stijging wordt wellicht aangedreven door de DeFi-markt en met name de aankomende ether kluis op yEarn.Finance. Buterin is overigens al vaker kritisch geweest over DeFi.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.062,98 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.945,41 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.986,49 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.995,85 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.019,53 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.945,41 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.986,49 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.995,85 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.019,53 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.062,98 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...