Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin bekritiseert DeFi, noemt het “spannend, maar van korte duur”

Decentralised Finance (DeFi) is zeer populair geworden het afgelopen jaar. Gegevens van DeFi Pulse tonen aan dat sinds 16 juni er weer een enorme stijging te zien is in de hoeveelheid dat in DeFi gestopt wordt, dat momenteel op $1,77 miljard staat.

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum (ETH), maakt zich echter zorgen om deze trend. Volgens Buterin zijn er momenteel twee kampen op de markt. De groep die serieus een beter financieel systeem wil bouwen en de groep die alleen op korte termijn winst uit is:

- Advertentie -

Sommige mensen: laten we een eenvoudig te gebruiken financiële infrastructuur met wereldwijde toegang creëren en mechanismeontwerp en smart contracts gebruiken om nieuwe vormen van sociale organisatie te creëren!

Andere mensen: Yay Yield Farming van 135%!

Er is hier een spanning waar we meer over zouden moeten praten.

Aldus Buterin. Yield farming is het benutten van DeFi-protocollen om hoge rendementen te genereren, in sommige gevallen zelfs meer dan 100%. Volgens sceptici zal dit uiteindelijk leiden tot een zogeheten bubbel, of zeepbel, die elk moment kan knappen. Het doet denken aan de initial coin offering (ICO) rage uit 2017.

Buterin geeft toe dat deze “flashy” dingen spannend zijn, maar zegt dat ze van korte duur zullen zijn. Volgens Buterin is het onmogelijk dat DeFi op de lange termijn meer dan een procent rendement boven traditionele financiële instrumenten zal bieden.

Hij meldt dat de meest waardevolle delen van DeFi wellicht de “saaiste” zijn en nog verbeterd moeten worden. Ook hoopt hij dat andere ontwikkelaars hem zullen “vergezellen” in het nastreven van andere ontwikkelingen als “smart contract wallets, privacy technologie, betere stablecoins, betere financiering van openbaren goederen en waardevolle dingen die we allemaal nodig hebben.”

Eerder deze week meldde Buterin dat het aankomende Ethereum 2.0 netwerk wellicht uiteindelijk 100.000 transacties per seconde aan zal kunnen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.629,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.611,80 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.652,40 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.675,20 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.714,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.611,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.629,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.652,40 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.675,20 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.714,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...