Kevin Schijven Kevin Schijven
03/07/2020 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/07/2020 14:55

Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin bekritiseert DeFi, noemt het "spannend, maar van korte duur"

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin bekritiseert DeFi, noemt het

Foto: leksiv/Shutterstock

Decentralised Finance (DeFi) is zeer populair geworden het afgelopen jaar. Gegevens van DeFi Pulse tonen aan dat sinds 16 juni er weer een enorme stijging te zien is in de hoeveelheid dat in DeFi gestopt wordt, dat momenteel op $1,77 miljard staat.
Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum (ETH), maakt zich echter zorgen om deze trend. Volgens Buterin zijn er momenteel twee kampen op de markt. De groep die serieus een beter financieel systeem wil bouwen en de groep die alleen op korte termijn winst uit is:

Sommige mensen: laten we een eenvoudig te gebruiken financiële infrastructuur met wereldwijde toegang creëren en mechanismeontwerp en smart contracts gebruiken om nieuwe vormen van sociale organisatie te creëren!

Andere mensen: Yay Yield Farming van 135%!

Er is hier een spanning waar we meer over zouden moeten praten.

Aldus Buterin. Yield farming is het benutten van DeFi-protocollen om hoge rendementen te genereren, in sommige gevallen zelfs meer dan 100%. Volgens sceptici zal dit uiteindelijk leiden tot een zogeheten bubbel, of zeepbel, die elk moment kan knappen. Het doet denken aan de initial coin offering (ICO) rage uit 2017.
Buterin geeft toe dat deze “flashy” dingen spannend zijn, maar zegt dat ze van korte duur zullen zijn. Volgens Buterin is het onmogelijk dat DeFi op de lange termijn meer dan een procent rendement boven traditionele financiële instrumenten zal bieden.


Hij meldt dat de meest waardevolle delen van DeFi wellicht de “saaiste” zijn en nog verbeterd moeten worden. Ook hoopt hij dat andere ontwikkelaars hem zullen “vergezellen” in het nastreven van andere ontwikkelingen als “smart contract wallets, privacy technologie, betere stablecoins, betere financiering van openbaren goederen en waardevolle dingen die we allemaal nodig hebben.”


Eerder deze week meldde Buterin dat het aankomende Ethereum 2.0 netwerk wellicht uiteindelijk 100.000 transacties per seconde aan zal kunnen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie