Kevin Schijven Kevin Schijven
15/01/2021 12:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/01/2021 12:18

Ethereum (ETH) reserves crypto exchanges raken op zegt analist, maar klopt dat wel?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) reserves crypto exchanges raken op zegt analist, maar klopt dat wel

Foto: leksiv/Shutterstock

Er gaat een verhaal rond dat de hoeveelheid aan ether (ETH) op cryptocurrency-exchanges momenteel drastisch terugloopt. De vraag naar ETH zou zo hard zijn gestegen dat dat ETH reserves op beurzen met 20% van 10 naar 8 miljoen zijn gedaald in enkele uren tijd, en zelfs binnen 48 uur compleet op zouden zijn.
Dat meldde als eerst Alex Saunders van Nuggets News gebaseerd op gegevens van onderzoeksbedrijf CryptoQuant. Hij meldt dat hierdoor de koers van ether naar $5.000, $10.000 of zelfs $20.000 kan stijgen:

“Exchanges zouden binnen 48 uur geen ETH meer kunnen hebben. De vraag is enorm gestegen. De reserves zijn de afgelopen uren met 20% gedaald van 10 miljoen naar 8 miljoen. Met doelen van $5k, $10k & $20k op lange termijn, betwijfel ik of veel HODLers hun ETH in het bereik van $ 1-2k zullen verkopen.”

Maar klopt dit wel? Deze gegevens komen namelijk niet overeen met gegevens op andere datawebsites. Rafael Schultze-Kraft, CTO van onderzoeksbedrijf Glassnode, noemt het dan ook “onzin” en zegt dat er niets ongewoons aan de hand is:

“Sorry dat ik het je zeg, maar dit is onzin. Wie zou echt denken dat een plotselinge daling van 2M+ ETH daadwerkelijke opnames van een exchange zijn? Er is niets ongewoons gebeurd, de uitstroom bij exchanges valt volledig binnen hun normale bereik. Huidig saldo: 16,3 miljoen ETH.”

Er wordt gespeculeerd dat dit wellicht een bug is bij CryptoQuant die veroorzaakt werd door een enorme transactie van Bitfinex naar een nieuwe cold storage wallet:

“Deze daling wordt veroorzaakt door een interne overdracht van 600K ETH bij Bitfinex (nieuwe cold storage wallet). Cryptoquant is op de hoogte gebracht maar heeft nog niet gereageerd. De grafieken zijn niet nauwkeurig.”

Ook Saunders heeft nog geen reactie gegeven.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie