Rico Engelbarts
10/06/2020 18:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2020 18:44

Ethereum (ETH) transactie kost 'per ongeluk' $2,6 miljoen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) transactie kost 'per ongeluk' $2,6 miljoen

Foto: leksiv/Shutterstock

Een gebruiker op het Ethereum (ETH) netwerk heeft onlangs $2,6 miljoen betaald om $130 aan ethereum te versturen. Dat is een miners fee van twee miljoen procent. Nooit eerder betaalde iemand zoveel geld voor het versturen van ethereum.
Dit was de bewuste transactie. Het ging dus om 0,55 ethereum en het is gestort op een adres van de exchange Bithumb. Er is ruim 10.668 Ethereum aan fee betaald. De fee is terecht gekomen bij mining gigant SharkPool die tot dusver nog geen betalingen heeft gedaan.


Wie de persoon precies is die zoveel aan fees betaald heeft is nog onbekend. Het enige wat momenteel bekend is bij Bithumb zijn wat periodieke betalingen. Deze fout is veroorzaakt doordat het mogelijk is om zelf het bedrag wat je aan fee kan bepalen. Het systeem is zo geprogrammeerd dat de persoon die de meeste fee betaalt, het snelst verwerkt wordt op de blockchain door de miners.
Er zijn een aantal scenario’s te bedenken hoe dit probleem heeft kunnen gebeuren. Waarschijnlijk wilde de persoon in kwestie voor $2,6 miljoen aan ETH versturen met een fee van $100, maar verstuurde uiteindelijk precies het tegenovergestelde.
Een andere opmerkelijke factor is dat de persoon altijd dezelfde gas prijs gebruikte, namelijk 60 gwei en nu opeens 500 miljoen gwei. Dat zou suggeren dat iemand het gewijzigd heeft voor een onbekende reden.


Analist en eigenaar va DAO D5, Alex Svanevik zei in een verklaring tegen Decrypt, dat de distributie prijs en tevens de gas prijs al bepaald was door de wallet van de gebruiker. Alle transacties hebben daardoor een gwei prijs van 60. Het moet dus wel een menselijke handeling zijn geweest van binnen- of buitenaf.
SharkPool heeft echter wel vaker ongebruikelijke transacties gemined. In 2019 heeft de groep een transactie gemined van $365.000 (fee). Na contact te kunnen leggen met de persoon in kwestie is besloten de helft retour te sturen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie