Timo Bult Timo Bult
05/04/2021 11:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2021 11:01

Ethereum (ETH) transactiekosten zorgen voor hoogste miner omzet ooit

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) transactiekosten zorgen voor hoogste miner omzet ooit

Foto: leksiv/Shutterstock

Het zal je vast niet ontgaan zijn; de transactiekosten op het Ethereum (ETH) netwerk zijn hoog. Dat komt door het enorme aantal transacties, mede als gevolg van de opkomende Decentralized Finance (DeFi) wereld. Deze hoge transactiekosten zijn echter niet voor iedereen slecht nieuws. De ethereum miners plukken daar nu namelijk de vruchten van!

Uit data van Coin Metrics, samengesteld door The Block, blijkt dat maart de beste maand ooit was voor ETH miners. Alle miners bij elkaar genereerden een omzet van $1,38 miljard, net iets meer dan de $1,37 miljard van de voorgaande maand. Om dit in perspectief te plaatsen: in januari 2021 was de omzet nog $829 miljoen en in december 2020 $371 miljoen.

Dat het vooral de hoge transactiekosten zijn die een mooi centje opleveren, blijkt uit het percentage van de opbrengsten dat uit transactiekosten bestaat. 47,2% van alle opbrengsten komen voort uit transactiekosten! Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer miners zich bij het netwerk voegen om te minen. De hashrate heeft namelijk tevens een all-time high bereikt van 465,5 terahashes per seconde (TH/s).

De hoop is dat de Ethereum ontwikkelaars het probleem van de hoge transactiekosten binnenkort oplossen. Er staan een aantal updates op de planning, waaronder EIP-1559, dat de transactiekosten structuur op de schop gooit. Hier zijn de miners echter niet blij mee met zelfs een heuse opstand in de community.

Deze opstand heeft echter mogelijk een positief effect. Terwijl een netwerk splitsing dreigt, kunnen de ontwikkelaars ervoor kiezen om de overstap naar ETH 2.0 te versnellen. Deze grote update van het ETH netwerk zou miners volledig overbodig maken. Ethereum stapt dan namelijk over naar een proof-of-stake (PoS) protocol.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie