Timo Bult Timo Bult
12/03/2021 10:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/03/2021 10:57

Ethereum (ETH) miner opstand lijkt overstap naar ETH 2.0 te versnellen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) miner opstand lijkt overstap naar ETH 2.0 te versnellen

Foto: leksiv/Shutterstock

Binnen de Ethereum (ETH) community lijkt wat gedonder te ontstaan. De kernontwikkelaars maakten onlangs bekend dat het voorstel om de transactiekostenstructuur op de schop te gooien, in juli gelanceerd zal gaan worden. De verwachting is dat deze verandering een behoorlijk negatieve impact zal gaan hebben op de inkomsten van miners. Maar de clash die lijkt te ontstaan heeft misschien ook een goede invloed op Ethereum!

Waar ontwikkelaars verbeteringen bedenken en ontwikkelen voor het netwerk, dienen miners deze verbetervoorstellen te accepteren. En wanneer het om een verbetervoorstel gaat dat directe impact heeft op de inkomsten van miners wordt het natuurlijk een lastig verhaal. EIP-1559 is een voorstel dat verandering moet brengen aan de hoge transactiekosten op het netwerk als gevolg van de toenemende populariteit van Ethereum.

In februari waren er al geluiden van verzet tegen het voorstel vanuit de miners. Toen liet Vitalik Buterin, een van de oprichters van Ethereum, al weten dat wanneer miners zich verzetten, de ontwikkelaars alles op alles zullen zetten om ETH 2.0 sneller te implementeren.

“Vitalik Buterin geeft niet om de mening van Chinese miners? Hij stelt dat “als sommige Miners vertrekken, er nieuwe komen. Als de Miners een 51% aanval uitvoeren, zullen we zo snel mogelijk naar POS verhuizen.”

Die onvrede van miners werd onlangs nog duidelijker. De overstap naar Proof-of-Stake (PoS), het protocol waar ETH 2.0 op zal draaien en waarvoor miners helemaal niet meer nodig zijn, lijkt hierom nu prioriteit te krijgen. De nieuwe chain bestaat al maar draait parallel aan de huidige chain. Om de overstap naar ETH 2.0 te realiseren moeten deze chains samengevoegd worden. De merge “moet prioriteit krijgen als volgende stap,” aldus een van de ontwikkelaars van Ethereum:

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie