Timo Bult Timo Bult
09/10/2021 07:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/10/2021 07:15

Ethereum (ETH) vernietigde al €1,5 miljard aan ether, dit waren de 3 grootste ‘vernietigers’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) vernietigde al €1,5 miljard aan ether, dit waren de 3 grootste vernietigers

Foto: leksiv/Shutterstock

Sinds Ethereum (ETH) Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559 invoerde, is er al bijna een half miljoen ether vernietigd. Dit heeft bij elkaar een waarde van maar liefst 1,5 miljard euro! Met de huidige snelheid zal er per jaar bijna 3 miljoen ether vernietigd worden. Toch is Ethereum daarmee nog steeds niet deflationair.

EIP 1559 maakt de transactiekosten op het cryptocurrency netwerk van Ethereum stabieler en voorspelbaarder door een basistarief in te voeren. Waar gebruikers van het netwerk eerder nog tegen elkaar op moesten bieden en miners het hoogste bod konden kiezen, gaat dit nu anders.

Het basistarief wordt automatisch na elke transactie vernietigd, de vernietiging van tokens heet in de sector een “token burn.” Sinds de update is bijna 500.000 ETH vernietigd. Velen keken uit naar deze update omdat Ethereum hierdoor in sommige gevallen deflationair zou kunnen worden.

Dit betekent dat de voorraad ETH kleiner wordt, wat positief zou zijn voor de waarde van de altcoin. Op dit moment is dat echter nog niet het geval. De voorraad groeit nog steeds met ongeveer 2,2% per jaar. Op het moment van schrijven wordt er 5,4 miljoen nieuwe ethereum uitgegeven per jaar. 2,7 miljoen daarvan wordt per jaar vernietigd.

De verwachting is dat Ethereum na overstap naar het nieuwe proof-of-stake (PoS) netwerk in sommige gevallen wel deflationair kan worden. Dit zou dan vooral op momenten zijn waarin het netwerk zeer druk is.

De non-fungible token (NFT) markt is op dit moment de partij die de meeste ETH vernietigd. NFT’s zijn razend populair en NFT-marktplaats OpenSea doet dan ook veel transacties. Die marktplaats was goed voor de vernietiging van 11,3 miljoen ETH in de afgelopen 7 dagen. Op de tweede plek vinden we gewone ethereum transacties tussen wallets, die 6,6 miljoen ETH naar hun einde brachten. Ten slotte staat decentralized exchange (DEX) Uniswap op plek 3 met 3,5 miljoen ETH.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie