Kevin Schijven Kevin Schijven
04/08/2021 14:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/08/2021 14:48

Ethereum (ETH) voert morgen langverwachte update door met de ‘London’ hard fork, koers stijgt al

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) voert morgen langverwachte update door met de ‘London’ hard fork, koers stijgt al

Foto: leksiv/Shutterstock

Aanstaande donderdag staat de volgende grote update gepland voor het Ethereum (ETH) netwerk. Het netwerk zal een zogeheten hard fork uitvoeren, wat betekent dat het blockchain netwerk zal opsplitsen en de oude chain achter zich laat.

De hard fork, genaamd London, zal uitgevoerd worden op blocknummer 12.965.000. De meeste nodes, oftewel computers die het netwerk ondersteunen, zijn er al klaar voor:

De update zal een aantal langverwachte verbeteringen doorvoeren, genaamd Ethereum Improvement Proposals (EIP’s), waaronder EIP-1559. Momenteel moeten gebruikers bieden om transacties te versturen over Ethereum en krijgen voorrang des te meer ze bieden. Dat zorgt ervoor dat kosten enorm omhoog kunnen schieten wanneer het netwerk druk is.

EIP-1559 zal niet per se de transactiekosten verlagen, maar gaat ze wel voorspelbaarder maken door basiskosten te introduceren. Gebruikers kunnen nog wel bovenop dit basistarief extra fooi bieden aan miners, maar na de transactie worden de basiskosten meteen vernietigd.

Dat maakt ether in theorie deflatoir, maar in de praktijk ligt dat iets anders. ETH is pas deflatoir als na een transactie de vernietigde basiskosten ook daadwerkelijk hoger liggen dan de beloning die ETH miners ontvangen voor het verwerken van een transactie. Ether wordt waarschijnlijk pas echt deflatoir wanneer de overstap naar Ethereum 2.0 rond is. Dan worden namelijk ook de beloningen voor mining drastisch verlaagd.

Naast EIP-1559 wordt ook EIP-3354 geïmplementeerd. Deze update zal de zogeheten difficulty bomb van Ethereum uitstellen naar 1 december. De difficulty bomb, ook wel Ice Age genaamd, gaat mining op Ethereum duurder maken. Dit is vooral ter bevordering van de overstap van proof-of-work (PoW) naar proof-of-stake (PoS).

De ether koers is momenteel flink aan het stijgen. De verwachting was dat deze update voor veel hype zou zorgen, maar dat was nog niet in de koers terug te zien. Ether bleef rond $2.500 hangen, maar schiet nu toch omhoog met 4% naar $2.600. Dat gezegd hebbende, bitcoin (BTC) is momenteel ook aan het stijgen en het is moeilijk zeggen wie hier het voortouw neemt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie