Timo Bult Timo Bult
08/07/2019 12:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/07/2019 12:52

Ethereum (ETH) weer terug boven de $300 na bullish berichten

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) koers stevent af op hoogste punt in zeven maanden

Foto: leksiv/Shutterstock

Ethereum (ETH) is op dit moment de grootste stijger van de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. Dit is mogelijk mede te danken aan een aantal bullish berichten. Zo zouden binnenkort ethereum future contracten gelanceerd gaan worden, en deed een van de onderzoekers van het platform een aantal interessante uitspraken.
Al langere tijd kunnen beleggers in bitcoin (BTC) future contracten investeren. CME Group biedt deze contracten aan, welke een relatief veilige manier zijn voor institutionele beleggers om in de cryptocurrency te investeren.
Nu zouden we binnenkort mogelijk ook ethereum future contracten kunnen gaan zien. In een recent bericht van CME bevestigt het namelijk dat het zijn index voor ethereum aan gaat passen om nog betere prijsinformatie te kunnen aanbieden. Volgens sommigen is dit in voorbereiding voor de mogelijke lancering van ethereum futures.
Daarnaast heeft Justin Drake, een onderzoeker van de Ethereum Foundation, een tijdlijn vrijgegeven voor de implementatie van een grootschalige netwerkaanpassing. Er werd al door verschillende bijdragers geopperd om de mining beloningen met 90% te verminderen. Volgens Drake zal in maart 2021 een hard fork plaatsvinden met als doel deze beloningen 10 keer kleiner te maken.
Op het moment van schrijven is de prijs van ethereum (ETH) $307,55 volgens CoinMarketCap na een stijging van bijna 5,6% in de afgelopen 24 uur. Recentelijk vond de ETH koers sterke support op $285.
Uiteindelijk wist de koers door te stijgen tot boven de $300. Ethereum wist vandaag te pieken op $311, maar is vervolgens iets teruggezakt. De eerstvolgende resistance ligt op dit moment tussen de $310 en 312. Support wordt mogelijk gevonden op $300, echter ligt de belangrijkste support daar vlak onder op $298.
Heb je vanochtend de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie