Home Nieuws Altcoin nieuws Ethereum (ETH) weer terug boven de $300 na bullish berichten

Ethereum (ETH) weer terug boven de $300 na bullish berichten

Ethereum (ETH) is op dit moment de grootste stijger van de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. Dit is mogelijk mede te danken aan een aantal bullish berichten. Zo zouden binnenkort ethereum future contracten gelanceerd gaan worden, en deed een van de onderzoekers van het platform een aantal interessante uitspraken.

Al langere tijd kunnen beleggers in bitcoin (BTC) future contracten investeren. CME Group biedt deze contracten aan, welke een relatief veilige manier zijn voor institutionele beleggers om in de cryptocurrency te investeren.

- Advertentie -

Nu zouden we binnenkort mogelijk ook ethereum future contracten kunnen gaan zien. In een recent bericht van CME bevestigt het namelijk dat het zijn index voor ethereum aan gaat passen om nog betere prijsinformatie te kunnen aanbieden. Volgens sommigen is dit in voorbereiding voor de mogelijke lancering van ethereum futures.

Daarnaast heeft Justin Drake, een onderzoeker van de Ethereum Foundation, een tijdlijn vrijgegeven voor de implementatie van een grootschalige netwerkaanpassing. Er werd al door verschillende bijdragers geopperd om de mining beloningen met 90% te verminderen. Volgens Drake zal in maart 2021 een hard fork plaatsvinden met als doel deze beloningen 10 keer kleiner te maken.

Op het moment van schrijven is de prijs van ethereum (ETH) $307,55 volgens CoinMarketCap na een stijging van bijna 5,6% in de afgelopen 24 uur. Recentelijk vond de ETH koers sterke support op $285.

Uiteindelijk wist de koers door te stijgen tot boven de $300. Ethereum wist vandaag te pieken op $311, maar is vervolgens iets teruggezakt. De eerstvolgende resistance ligt op dit moment tussen de $310 en 312. Support wordt mogelijk gevonden op $300, echter ligt de belangrijkste support daar vlak onder op $298.

Heb je vanochtend de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.574,41 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.616,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.684,08 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.691,23 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.696,19 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.