Rico Engelbarts
24/07/2020 05:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/07/2020 05:57

Ethereum (ETH) whales verplaatsten vlak voor uitbraak 700.000 ETH

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) whales verplaatste vlak voor uitbraak 700.000 ETH

Foto: leksiv/Shutterstock

De prijs van ethereum (ETH) brak onlangs de weerstandszone bij $250 toen er nieuws naar buiten kwam dat Amerikaanse banken de optie gaan bieden gebruik te maken van financiële dienstverlening die gelinkt is aan cryptocurrencies. Zowel bitcoin (BTC) als ethereum stegen daardoor naar grote hoogtes.
Voordat ethereum door de $250 grens heen brak wezen alle technische indicatoren er naar dat ETH door dat prijspunt heen ging breken. Een aantal dagen voor ETH door de $250 heen brak hebben de top 100 whales ruim 700.000 ETH verplaatst, dit zou op moment van schrijven zo’n $184 miljoen zijn. Het team van Santiment was daar snel bij en wist alles vast te leggen. Ze schreven het volgende op Twitter.


Volgens Santiment werd er uit voorzorg gehandeld om zo een sterke positie in te nemen voor de pump. Daarnaast komt de Ethereum 2.0 update steeds dichterbij. Het zou dus kunnen dat de whales zich voorbereiden om ETH te verkopen op de lokale top net voor november, wanneer ETH 2.0 live zou kunnen gaan. Nu het prijspunt van $250 gebroken is, ligt de weg weer open naar $290.
Binance kondigde onlangs aan dat zij ethereum futures aan gaan bieden. De eerste futurescontracten zullen verlopen op 25 september. Traders kunnen traden met een hefboom van 75x om te speculeren op de prijs van ethereum.
Er wordt gespeculeerd dat de reden dat er ruim 700.000 ETH verplaatst is slechts was om gebruik te kunnen te maken van de verwachte stijging. Om net voor de release van ETH2.0 alles te kunnen verkopen. De verwachting is nu dat de futures van ethereum de lokale top gaan bereiken voor ze aflopen in september. Uiteraard blijft dit slechts speculatie.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie