Timo Bult Timo Bult
23/07/2020 10:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/07/2020 10:33

Ethereum (ETH) bereikt 5-maandelijkse high na doorbraak $250, hier ligt het volgende prijstarget

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) bereikt 5-maandelijkse high na doorbraak $250, hier ligt het volgende prijstarget

Foto: leksiv/Shutterstock

Zoals vanochtend op Crypto Insiders gelezen kon worden steeg bitcoin (BTC) afgelopen nacht weer een stap omhoog richting de $10.000. Echter was er naast bitcoin nog een opvallende stijger te vinden, namelijk ethereum (ETH).
Ethereum, de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie, bereikte in maart een low van $90 als gevolg van een wereldwijde schok op de financiële markten. ETH kon vanaf dat prijspunt echter weer aardig herstellen. In april kwam het zodoende weer boven de 50-dagen Moving Average (MA) terecht.
Nadat het boven de 50-dagen MA terecht kwam, stuiterde de ETH koers in een duidelijke opwaartse trend terug omhoog. Bij $250 kwam het echter op 2 juni weerstand tegen. Met deze weerstand stoeiden de bulls vervolgens bijna twee maanden lang. Na vier tests in de afgelopen twee maanden lukte het de bulls uiteindelijk gisternacht om door deze prijszone heen te breken.
Een high van $269 op cryptocurrency-exchange Coinbase werd rond middernacht bereikt. Met de Relative Strength Index (RSI) op dat moment in de overbought zone is het niet gek dat de koers nu iets afkoelt. Sinds middernacht handelt ethereum namelijk zijwaarts.
Ethereum lijkt dus overtuigend uit te kunnen breken boven de $250, en veel traders richten daarom hun blik naar boven. Het volgende target ligt naar verwachting ongeveer bij $290, een prijsniveau dat voor het laatst in februari van dit jaar werd bereikt.

Goed nieuws vanuit Ethereum

Een aantal factoren spelen mee in de stijging van ethereum. Natuurlijk ziet de gehele crypto-markt de afgelopen tijd stijgingen. Daarnaast spelen de bewegingen die de bitcoin koers maakt ook een grote rol in wat ETH doet.
Echter is dat niet alles. Ethereum zag de afgelopen tijd namelijk ook goede fundamentele ontwikkelingen. Zo komt de lancering van ETH 2.0, de langverwachte overstap naar het Proof-of-Stake (PoS) protocol, steeds dichterbij. Deze upgrade kan niet vroeg genoeg komen nu Ethereum kampt met oplopende transactiekosten, mede als gevolg van de snelle opkomst van de Decentralized Finance (DeFi) sector, welke projecten veelal op Ethereum gebaseerd zijn.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie