Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Ethereum (ETH) bereikt 5-maandelijkse high na doorbraak $250, hier ligt het volgende prijstarget

Zoals vanochtend op Crypto Insiders gelezen kon worden steeg bitcoin (BTC) afgelopen nacht weer een stap omhoog richting de $10.000. Echter was er naast bitcoin nog een opvallende stijger te vinden, namelijk ethereum (ETH).

Ethereum, de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie, bereikte in maart een low van $90 als gevolg van een wereldwijde schok op de financiële markten. ETH kon vanaf dat prijspunt echter weer aardig herstellen. In april kwam het zodoende weer boven de 50-dagen Moving Average (MA) terecht.

- Advertentie -

Nadat het boven de 50-dagen MA terecht kwam, stuiterde de ETH koers in een duidelijke opwaartse trend terug omhoog. Bij $250 kwam het echter op 2 juni weerstand tegen. Met deze weerstand stoeiden de bulls vervolgens bijna twee maanden lang. Na vier tests in de afgelopen twee maanden lukte het de bulls uiteindelijk gisternacht om door deze prijszone heen te breken.

Een high van $269 op cryptocurrency-exchange Coinbase werd rond middernacht bereikt. Met de Relative Strength Index (RSI) op dat moment in de overbought zone is het niet gek dat de koers nu iets afkoelt. Sinds middernacht handelt ethereum namelijk zijwaarts.

Ethereum lijkt dus overtuigend uit te kunnen breken boven de $250, en veel traders richten daarom hun blik naar boven. Het volgende target ligt naar verwachting ongeveer bij $290, een prijsniveau dat voor het laatst in februari van dit jaar werd bereikt.

Goed nieuws vanuit Ethereum

Een aantal factoren spelen mee in de stijging van ethereum. Natuurlijk ziet de gehele crypto-markt de afgelopen tijd stijgingen. Daarnaast spelen de bewegingen die de bitcoin koers maakt ook een grote rol in wat ETH doet.

Echter is dat niet alles. Ethereum zag de afgelopen tijd namelijk ook goede fundamentele ontwikkelingen. Zo komt de lancering van ETH 2.0, de langverwachte overstap naar het Proof-of-Stake (PoS) protocol, steeds dichterbij. Deze upgrade kan niet vroeg genoeg komen nu Ethereum kampt met oplopende transactiekosten, mede als gevolg van de snelle opkomst van de Decentralized Finance (DeFi) sector, welke projecten veelal op Ethereum gebaseerd zijn.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.304,16 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.304,16 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...