Timo Bult Timo Bult
23/07/2020 07:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/07/2020 07:17

Bitcoin (BTC) stijgt door en vormt mogelijk nieuwe bull flag, ethereum (ETH) boven $250

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) stijgt door en vormt mogelijk nieuwe bull flag, ethereum (ETH) boven $250

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers heeft afgelopen nacht opnieuw een opwaartse beweging gemaakt nadat het uit een bull flag kon breken. Beetje bij beetje komt de $10.000 hierdoor dichterbij. Bitcoin trekt daarnaast de altcoins met zich mee waarbij ethereum (ETH) op dit moment opvalt.

Bitcoin (BTC) door de 50-dagen Moving Average

Gisteren was nog te zien dat bitcoin na de uitbraak uit een symmetrisch driehoekspatroon, moeite had met de 50-dagen Moving Average (MA). Deze MA zorgde bij ongeveer $9.350 voor weerstand maar uiteindelijk kon BTC hier vannacht bovenuit breken.
Vanaf een prijs van $9.350 kon bitcoin binnen een uur tijd op hoog volume naar een high van $9.567 op cryptocurrency-exchange Coinbase stijgen. De Relative Strength Index (RSI) op de lagere tijdsframes kwam door deze snelle beweging weer in het overbought gebied terecht en op dit moment neemt de koers weer even adempauze.
Met bitcoin dat weer even consolideert, vormt de BTC koers nu mogelijk weer een bull flag.Dit kan leiden tot een nieuwe stijging. Mocht dit inderdaad zo geschieden dan ligt tussen $9.700 en $9.800 het volgende obstakel.

Ethereum (ETH) stijgt hard, breekt de $250

Ondertussen zijn niet alleen bij bitcoin groene candles te vinden, ook de altcoins stegen de afgelopen 24 uur. Hierbij valt vooral ETH op. De grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie steeg namelijk met 7,7 procent in waarde en is hiermee de grootste stijger van de top 10 cryptocurrencies.
Ethereum kon dankzij deze stijging door de $250 heen breken en is nu $262,50 waard. Een andere opvallende stijger is opnieuw chainlink (LINK). LINK steeg 6,9 procent en stijgt hiermee weer de top 10 binnen. De nummer 9 is nu $7,68 waard.
Ethereum’s stijging heeft waarschijnlijk te maken met de doorbraak van de weerstand bij $250. Daarnaast kwam er de afgelopen dagen goed nieuws vanuit het project. Het laatste testnet voor de ETH 2.0 update zou namelijk op zijn vroegst al op 4 augustus gelanceerd kunnen gaan worden. Dit zou betekenen dat ETH 2.0 al dit jaar het licht kan gaan zien.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie