Timo Bult Timo Bult
22/07/2020 07:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/07/2020 07:49

Bitcoin (BTC) stoeit met 50-dagen MA na uitbraak, bitcoin SV (BSV) de grootste stijger

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) stoeit met 50-dagen MA na uitbraak, bitcoin SV (BSV) de grootste stijger

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren heeft de bitcoin (BTC) koers eindelijk een beweging gemaakt nadat het uit een symmetrisch driehoekspatroon kon breken. De grote vraag is natuurlijk of dit het begin is van een verdere uitbraak. Naast bitcoin kleuren ook de meeste altcoins op dit moment groen.

Bitcoin (BTC) stoeit met 50-dagen MA

Gisteren kon bitcoin dus aardig stijgen; de koers opende gisteren met een prijs van $9.161 en kon uiteindelijk een high bereiken van $9.438 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Alhoewel dit misschien niet de explosieve beweging is waar iedereen op zat te wachten, kan het wel de eerste stap zijn van zo’n stijging.
Op dit moment wordt bitcoin verhandeld voor een prijs van $9.360 op Coinbase. Het stoeit op dit moment met de 50-dagen Moving Average (MA) die op dit moment te vinden is bij $9.352. Dat bitcoin hier op dit moment niet makkelijk doorheen kan breken is niet zo gek aangezien de Relative Strength Index (RSI) op de lagere tijdsframes overbought raakte toen bitcoin zijn high van gisteren bereikte.
De 50-dagen MA blijft dus een belangrijk prijspunt om in de gaten te houden. Hierboven ligt het volgende belangrijke obstakel op de weg naar $10.000 bij ongeveer $9.500. Naar onderen ligt een support bij $9.300.

Altcoins in de plus, bitcoin SV (BSV) de grootste stijger

Naast bitcoin, dat ongeveer 1,2 procent in de plus staat ten opzichte van 24 uur geleden, staan ook de meeste altcoins binnen de top 10 op dit moment in de plus. Ethereum (ETH) stijgt 2 procent en is daarmee nu $244,20 waard.
De grootste stijger is op dit moment bitcoin SV (BSV). De nummer zes staat 3,5 procent in het groen en is $177,80 waard. De enige daler van de top 10 is Binance coin (BNB). De crypto van Binance kon de afgelopen dagen aardig stijgen maar bewoog de afgelopen 24 uur met een daling van 0,2 procent vrijwel niet. BNB is $17,60 waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie