Timo Bult Timo Bult
26/11/2020 14:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/11/2020 14:05

Ethereum (ETH) zoekvolume neemt behoorlijk toe, is dit de reden?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) zoekvolume neemt behoorlijk toe, is dit de reden

Foto: leksiv/Shutterstock

Ethereum (ETH) lijkt weer in populariteit toe te nemen. Het aantal zoekopdrachten met daarin het woord “ethereum” is namelijk flink toegenomen en bereikte zelfs een meerjarig hoogtepunt. Wat zit er achter deze stijging?
Uit gegevens van The Block blijkt dat zoekopdrachten met het woord Ethereum weer aan het stijgen zijn. Eind 2017, begin 2018 bereikte het zoekvolume zijn hoogtepunt temidden van de bullmarkt en initial coin offering (ICO) gekte. Terwijl het huidige zoekvolume hier nog ver van verwijderd is, is wel te zien dat de trend opwaarts is en dat het zoekvolume sinds februari 2018 niet meer zo hoog was.

Wat zit erachter de toenemende interesse?

De reden voor de stijging in zoekvolume ligt waarschijnlijk in de hoek van Ethereum 2.0. Deze belangrijke update van het Ethereum-netwerk zal op 1 december lanceren. Vanaf dan kunnen ETH-bezitters hun ethereum staken, of vastzetten in ruil voor een vergoeding.
De update zal het netwerk sneller en efficiënter maken, iets wat natuurlijk positief is voor de toekomst van het netwerk. Dit positieve vooruitzicht en de mogelijkheid om te staken zorgde eerder al voor een behoorlijke stijging van de ethereum koers.
Onlangs zag ETH echter een behoorlijke correctie, net als de rest van de cryptomarkt. Meer weten over de stand van zaken betreft de ethereum koers? Kijk dan hier de koersvideo van John van Meer.
De lancering van ETH 2.0 op 1 december was tot het laatste moment onzeker. Voor een succesvolle lancering moest namelijk een bepaald aantal ethereum vastgezet worden. Dit leek lange tijd niet te gaan lukken, maar op het laatste moment werd de lanceerdatum alsnog een feit!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie