Kevin Schijven Kevin Schijven
24/11/2020 15:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2023 12:16

Ethereum 2.0 gaat toch op 1 december lanceren, stakers zetten massaal in net voor deadline

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum 2.0 gaat toch op 1 december lanceren, stakers zetten massaal in net voor deadline

Foto: leksiv/Shutterstock

Dat lees je correct: de lancering van Ethereum 2.0 op 1 december is zojuist een feit geworden!
Er werd de afgelopen tijd getwijfeld of de lanceerdatum nog gehaald zou worden. Er moest in totaal 524.288 ether (ETH) gestort worden in het nieuwe contract voor ETH 2.0, maar dat verliep in eerste instantie zeer traag.
De laatste paar dagen is dit in een behoorlijke versnelling terecht gekomen en enkele uren geleden werd de drempel toch behaald:


Net op tijd! Vandaag zou de deadline zijn; 7 dagen voor 1 december moest de benodigde hoeveelheid ETH vastgezet worden om de lancering van de nieuwe blockchain, oftewel de Genesis van de Beacon Chain, te laten slagen.


Met deze lancering stapt Ethereum over van een proof-of-work (PoW) protocol naar een proof-of-stake (PoS) protocol. Dat betekent dat transacties voortaan niet meer door miners worden geverifieerd, maar door zogeheten validators.
16.384 validators moesten minstens 32 ETH elk vastzetten in het nieuwe contract om de lancering te laten plaatsvinden. Dat is dus 524.288 ETH in totaal. Op het moment van schrijven staat al 617.696 ETH, ter waarde van $380 miljoen, vast in het ETH 2.0 contract. Mensen die hun ETH vastzetten kunnen daar ook rente over gaan verdienen.
De overstap naar ETH 2.0 zal in meerdere fases verlopen en dit is pas de eerste. Het kan nog enkele jaren duren voordat deze update volledig rond is. Toch zei medeoprichter Vitalik Buterin onlangs dat we wellicht sommige verbetering eerder zullen zien dan verwacht, zoals de mogelijkheid voor 100.000 transacties per seconde (TPS). Ethereum kan momenteel maar 15 TPS aan.


De koers van ether presteert momenteel ook zeer sterk. Deze kwam, net als het stortingscontract, rond 20 november in een versnelling terecht. Op het moment van schrijven staat de prijs op ongeveer $615, een toename van meer dan 30% in enkele dagen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie