Home Nieuws Altcoin nieuws Ethereum 2.0 december lancering wordt twijfelachtig, staking pas op 19% met maar...

Ethereum 2.0 december lancering wordt twijfelachtig, staking pas op 19% met maar een week te gaan

- Advertentie -

De lancering van Ethereum 2.0 is nog maar een kleine twee weken verwijderd. Op 1 december lanceert wellicht de eerste fase van het nieuwe blockchain-netwerk, in ieder geval zo lang genoeg mensen zeven dagen van te voren hun ETH staken.

Met de lancering van de eerste fase van ETH 2.0 stapt Ethereum over van een proof-of-work (PoW) consensusprotocol naar een proof-of-stake (PoS) protocol. Hiermee wordt staking ingevoerd op Ethereum 2.0. Dat houdt in dat investeerders hun ETH kunnen vastzetten om rente erover te verdienen.

Mensen die minstens 32 ETH vastzetten kunnen ook een validator worden. In het oude PoW-systeem werden transacties nog verwerkt door miners, machines die cryptografische sommen oplossen. In het nieuwe systeem gaat dit gebeuren via validators.

Om de lancering van ETH 2.0 te laten slagen moeten minstens 16.384 validators elk 32 ETH vastzetten. Dat is 524.288 ETH in totaal, ter waarde van zo’n $244 miljoen. Dit moet al zeven dagen voor de lanceerdatum van 1 december zijn gebeurd, anders wordt de lancering uitgesteld.

Dit verloopt momenteel echter zeer traag. Vorige week was op Crypto Insiders te lezen dat nog geen 10% van de benodigde hoeveelheid is vastgezet. Een week later is dit pas toegenomen naar 18,7% (98 duizend ETH) en er is nog maar een week te gaan:

Als deze hoeveelheid niet snel begint toe te nemen dan wordt het onwaarschijnlijk dat de lanceerdatum van 1 december nog gehaald wordt. Er wordt gespeculeerd dat het probleem wellicht ligt in het feit dat investeerders hun ETH al hebben vastzitten in decentralized finance (DeFi) projecten.

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum stortte zelf onlangs 3.200 ETH in het ETH 2.0 contract. Mensen kunnen morgen op Reddit vragen stellen over de ETH 2.0 lancering en staking, meldt onderzoeker Justin Drake:

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.614,40 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.662,80 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.685,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.723,30 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.886,50 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...