Kevin Schijven Kevin Schijven
12/05/2021 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2021 06:08

Ethereum (ETH) zou 75% minder waard moeten zijn, JPMorgan legt uit waarom

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) zou 75% minder waard moeten zijn, JPMorgan legt uit waarom

Foto: leksiv/Shutterstock

Volgens JPMorgan Chase, de enorme Amerikaanse zakenbank, zou de echte waarde van ether (ETH) momenteel maar $1.000 bedragen, zo’n 25% van zijn huidige prijs. Dat stellen analisten van de bank in een notitie in handen van Business Insider:

De analisten, onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou, zouden vooral naar de netwerkactiviteiten kijken van Ethereum, waaronder het transactievolume en de hash rate, of rekenkracht, van de blockchain.

“In wezen maakt een groter netwerk van gebruikers en miners de onderliggende blockchain veiliger, en impliceert een grotere acceptatie van de cryptocurrency op die blockchain.”

Aldus JPMorgan. De analisten komen, gebaseerd op deze factoren, op een prijs van $1.000 uit, zo’n 75% minder dan de huidige prijs rond $4.000. Zij zeggen dat dit verschil te verklaren is met bepaalde verwachtingen over het netwerk.

De eerste is een toename aan institutionele interesse. Onlangs gaf de Europese Investeringsbank een obligatie van 100 miljoen euro uit en dat deed met behulp van Ethereum. Volgens de analisten vertegenwoordigt dit een soort goedkeuring voor grote financiële instellingen.

Ook zou een aankomende update aan de hype bijdragen. Het gaat dan om EIP-1559, die wellicht deze zomer tijdens de “London” hard fork wordt geïmplementeerd. Deze update zou ether deflationair kunnen maken. In andere woorden zal het aanbod sneller afnemen waardoor de prijs kan stijgen.

Mensen vragen zich of JPMorgan dit bericht gisteren uitzond omdat de totale waarde van Ethereum op het punt stond om die van JPMorgan in te halen. Vandaag daalt de ether koers echter waardoor het verschil tussen beide activa weer toenam. Volgens Asset Dash staat JPMorgan op de 13e positie grootste activa, Visa op 14 en Ethereum op 15. Bitcoin (BTC) staat op de zesde plek.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie