Kevin Schijven Kevin Schijven
28/04/2021 11:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/04/2021 11:45

Ethereum koers bereikt nieuw record na nieuws over obligatie van Europese Investeringsbank

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum koers bereikt nieuw record na nieuws over obligatie van Europese Investeringsbank

Foto: leksiv/Shutterstock

Vanochtend was op Crypto Insiders te lezen dat de ethereum (ETH) koers vannacht een nieuwe all-time high (ATH) heeft gevestigd net boven $2.700.

De ether koers was in de afgelopen 23 uur met zo’n 7% gestegen, met zo’n 16% in de afgelopen week en zelfs bijna 60% in de afgelopen maand. Hiermee presteert de grootste altcoin op de markt momenteel een stuk beter dan bitcoin (BTC), ondanks dat de koersen eerder dit jaar een hoge mate van correlatie toonden.

Achter de meest recente stijging zitten wellicht meerdere oorzaken. We zien bijvoorbeeld de afgelopen dagen decentralized finance (DeFi) tokens alsmede non-fungible tokens (NFT’s) weer goed presteren en het grootste deel hiervan zitten op Ethereum.

Daarnaast is de Europese Investeringsbank (EIB) van plan om een “digitale obligatie” uit te geven op het Ethereum-netwerk. Dat meldt Bloomberg op basis van anonieme bronnen. De EIB gaat naar verluidt een tweejarige digitale obligatie van maar liefst 100 miljoen euro uitgeven in samenwerking met banken Goldman Sachs, Banco Santander en Société Générale.

Het nieuws wordt dan ook in de markt als zeer bullish gezien. Danny Kim van SFOX meldt aan Reuters dat dit wellicht een trigger is voor instituties om Ethereum te gebruiken en voegt daaraan het volgende toe:

“De hoeveelheid Ethereum die op beurzen staat, blijft dalen en is het laagste van het afgelopen jaar. Omdat er minder aanbod op beurzen beschikbaar is, is de kans op een grote uitverkoop kleiner.”

Desondanks corrigeerde de ether koes onmiddellijk weer omlaag zodra deze even boven $2.700 uitkwam. De koers verloor meer dan $1.000 in enkele uren. Op het moment van schrijven breekt ether weer door $2.600 en staat de marktkapitalisatie weer boven $300 miljard.

Update: de ether koers brak vlak na de publicatie van dit artikel weer uit en heeft zojuist een nieuwe ATH gevestigd van $2.735!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie