Kevin Schijven Kevin Schijven
28/04/2021 08:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/04/2021 08:02

Bitcoin (BTC) corrigeert, dogecoin (DOGE) maakt bizarre koersbeweging – was dit de reden?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) corrigeert, ethereum (ETH) vestigt record en dogecoin (DOGE) maakt bizarre koersbeweging

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC)

De koers van bitcoin (BTC) schommelde gisteren behoorlijk hevig heen en weer, maar langzamerhand zat daar toch een stijging in. Meerdere keren brak de bitcoin koers door $55.000 om vervolgens er toch weer onder te duiken.

De verwachting was dat bitcoin rond $57.000 tegen veel weerstand zou aanlopen. Uiteindelijk kwam bitcoin dit al rond $55.700 tegen en dat zorgde gelijk voor een correctie.  Bitcoin verloor in een paar uur bijna $2.000 en de koers dook weer onder $54.000 uit. Toch is dat is dat vooralsnog $7.000 boven het dieptepunt van $47.000 van maandag.

Ethereum (ETH)

Met deze correctie trok bitcoin ook de rest van de markt weer iets omlaag. Ethereum (ETH) verloor rond dezelfde tijd $1.000 nadat de ether koers nog een nieuwe all-time high (ATH) vestigde net boven de $2.700. Een vergelijkbare koersbeweging met bitcoin brengt ethereum weer terug naar $2.600.

Ondanks alle kritiek over de hoge transactiekosten van Ethereum, blijft de grootste altcoin op de markt geleidelijk aan stijgen. Dat komt waarschijnlijk doordat de decentralized finance (DeFi) en non-fungible token (NFT) markten groeien en voornamelijk op Ethereum draaien. Ook de hoge verwachting omtrent EIP-1559 spelen mee.

Solana, Polygon & Dogecoin

Verder zien we vandaag de koersen van enkele van de grootste stijgers van de afgelopen week nu juist het diepst in het rood staan. Gisteren waren harmony (ONE) en waves (WAVES) de top stijgers maar ze staan nu beide bijna 10% in het rood. Solana (SOL) maakte een enorme groei afgelopen maand, maar staat vandaag ook 10% in het rood.

De sterkste stijger vandaag op de crypto-markt is wederom polygon (MATIC), die weer meer dan 30% in de plus staat. We zagen ook Dogecoin (DOGE) even een bizarre beweging omhoog maken van meer dan 25%, waarschijnlijk door een tweet van Elon Musk, maar het ziet er naar uit dat deze alweer omlaag corrigeert.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie