Kevin Schijven Kevin Schijven
16/12/2021 10:59 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/12/2021 10:59

Ethereum herovert $4.000, solana en avalanche stijgen keihard

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum herovert $4.000, solana en avalanche stijgen keihard

Foto: leksiv/Shutterstock

Bitcoin (BTC) maakte gisterenavond een flinke beweging omhoog, kort na de Federal Open Market Committee (FOMC) plaatsvond. Ook de meeste altcoins werden meegetrokken en de gehele top 100 cryptocurrencies kleurt daarom behoorlijk groen vanochtend. We zien zelfs meerdere altcoins hard stijgen waardoor de totale marktkapitalisatie vanochtend op $2,39 biljoen uitkomt.

Ethereum adviseur eist megabedrag van $9,6 miljard in zaak tegen VS
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) volgde gisteren bitcoin in eerste instantie nog omlaag en dook zelfs helemaal naar $3.675. Toen maakte ether, wederom net als bitcoin, een enorme sprong. De ether koers steeg toen zelfs een stuk harder dan bitcoin en schoot met bijna 11% naar $4.075.

De rest van de nacht bleef ether boven de $4.000 standhouden. Dit was voor ether het afgelopen jaar vaker een cruciale grens die ook de afgelopen twee maanden voornamelijk standhield. De angst schoot er deze week dan ook even goed in toen ether toch onder deze grens dook. Langzamerhand begint de ether koers er dus toch weer wat meer bullish uit te zien.

Advertentie

Gehele top 10 crypto in ‘t groen

De rest van de top 10 grootste crypto maakte gisterenavond ook een flinke sprong. Cardano (ADA) schoot van $1,21 naar $1,32, een stijging van 9% en lijkt wellicht op het punt te staan om verder te stijgen. Ripple (XRP) sprong van 0,78 naar 0,83, een stijging van 6,4% en polkadot (DOT) schoot van $24,5 naar 27,5, een stijging van 12%. De beruchte meme coins dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB) daarentegen blijven vandaag achter. Dogecoin valt zelfs uit de top 10.

Solana (SOL) & Avalanche (AVAX)

Solana (SOL) presteert nog een stuk sterker vandaag. De SOL koers schoot van $157,7 naar $180, een stijging van meer dan 14%. SOL is op het moment van schrijven zelfs verder aan het stijgen en tikt nu $183 aan. Avalanche (AVAX) presteert zelfs nog beter. AVAX sprong van $86,5 naar $105, een stijging van 21%. Avalanche heeft nu een marktkapitalisatie van $25,5 miljard en schopt daarmee dogecoin uit de top 10 grootste crypto.

Terra (LUNA) & Polygon (MATIC)

Vlak buiten de top 10 vinden we nog twee sterke stijgers. Terra (LUNA) schoot gisterenavond van $54,6 naar $63,8, een stijging van bijna 17%. LUNA maakt vanochtend zelfs nog een sprongetje en komt op $64,4 uit. Polygon (MATIC) schoot gisterenavond van $1,85 naar $2,18, een stijging van bijna 18%.

VeChain en UFC lanceren unieke ‘getokeniseerde handschoenen’
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Hardste stijgers uit top 100 altcoins

Toch is er in de top 100 nog een hele reeks van crypto te vinden die net zo hard, of zelfs nog harder stijgen. Curve (CRV), radix (RDX), hedera (HBAR), basic attention token (BAT), fantom (FTM), elrond (EGLD), harmony (ONE), kadena (KDA) maakten allemaal enorme sprongen gisterenavond. Helium (HNT) en arweave (AR) schoten zelfs met zo’n 20% omhoog en stacks (STX) zelfs met meer dan 20% en komt vanochtend bij $2,36 uit.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie