Kevin Schijven Kevin Schijven
20/10/2020 12:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2020 12:33

Ethereum in accumulatie fase: hoeveelheid ETH op exchanges neemt af, prijs kan naar $800 stijgen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum in accumulatie fase: hoeveelheid ETH op exchanges neemt af, prijs kan naar $800 stijgen

Foto: leksiv/Shutterstock

Volgens blockchain analysebedrijf Santiment bevinden ethereum (ETH) whales, investeerders met enorm veel ether in bezit, zich momenteel in een accumulatie fase.
Santiment meldt dat de hoeveelheid ether dat op cryptocurrency-exchanges staat met maar liefst 20,5% afgenomen is in de afgelopen twee maanden.


Volgens Santiment betekent dit dat investeerders veel vertrouwen hebben in de koers van ether en dat komt overeen met het nieuws van vorige week.
Toen meldde Anthony Sassano, oprichter van ETHhub, op basis van gegevens van onderzoeksbureau Glassnode, dat ongeveer 60% van alle ether al meer dan een jaar niet is verplaatst. Ook deze gegevens indiceren een accumulatie fase en veel vertrouwen in de prijs van ether.
In gerelateerd nieuws meldt Barry Silbert, CEO van Grayscale Investments, dat ook zijn bedrijf is begonnen met het accumuleren van ether. Het bedrijf heeft inmiddels zelfs 2% van alle ether in circulatie in handen.


Deze accumulatiefase is hoogstwaarschijnlijk ook verbonden aan de verwachtingen omtrent Ethereum 2.0. Met ETH 2.0 maakt het netwerk de overstap van een proof-of-work (PoW) protocol naar een proof-of-stake (PoS) protocol. Dat houdt in dat investeerders hun ether kunnen vastzetten voor beloningen, staking genaamd.
Ben Edgington, een ETH 2.0 ontwikkelaar bij Consensys, meldt dat de zogeheten beacon genesis van ETH 2.0 wellicht over zes tot acht weken zal plaatsvinden. Hij voegt daar echter aan toe dat dit geen officiële statement is.


Michaël van de Poppe, een populaire Nederlandse trader, voorspelt dat de prijs van ether wellicht naar $800 kan stijgen, mocht een zogenaamde “mini bull-cyclus” zich herhalen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie