Ethereum in accumulatie fase: hoeveelheid ETH op exchanges neemt af, prijs kan naar $800 stijgen

Volgens blockchain analysebedrijf Santiment bevinden ethereum (ETH) whales, investeerders met enorm veel ether in bezit, zich momenteel in een accumulatie fase.

- Advertentie -

Santiment meldt dat de hoeveelheid ether dat op cryptocurrency-exchanges staat met maar liefst 20,5% afgenomen is in de afgelopen twee maanden.

Volgens Santiment betekent dit dat investeerders veel vertrouwen hebben in de koers van ether en dat komt overeen met het nieuws van vorige week.

Toen meldde Anthony Sassano, oprichter van ETHhub, op basis van gegevens van onderzoeksbureau Glassnode, dat ongeveer 60% van alle ether al meer dan een jaar niet is verplaatst. Ook deze gegevens indiceren een accumulatie fase en veel vertrouwen in de prijs van ether.

In gerelateerd nieuws meldt Barry Silbert, CEO van Grayscale Investments, dat ook zijn bedrijf is begonnen met het accumuleren van ether. Het bedrijf heeft inmiddels zelfs 2% van alle ether in circulatie in handen.

- Advertentie -

Deze accumulatiefase is hoogstwaarschijnlijk ook verbonden aan de verwachtingen omtrent Ethereum 2.0. Met ETH 2.0 maakt het netwerk de overstap van een proof-of-work (PoW) protocol naar een proof-of-stake (PoS) protocol. Dat houdt in dat investeerders hun ether kunnen vastzetten voor beloningen, staking genaamd.

Ben Edgington, een ETH 2.0 ontwikkelaar bij Consensys, meldt dat de zogeheten beacon genesis van ETH 2.0 wellicht over zes tot acht weken zal plaatsvinden. Hij voegt daar echter aan toe dat dit geen officiële statement is.

Michaël van de Poppe, een populaire Nederlandse trader, voorspelt dat de prijs van ether wellicht naar $800 kan stijgen, mocht een zogenaamde “mini bull-cyclus” zich herhalen.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.775,30 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.815,50 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.863,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.874,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.060,20 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) prijs zakt $1.000 in waarde maar vindt support, deze...

0
De afgelopen 24 uur is bitcoin (BTC) een aantal procenten teruggezakt maar na support te hebben gevonden lijkt de koers nu weer wat te kunnen stijgen....
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...