Kevin Schijven Kevin Schijven
15/10/2020 14:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/10/2020 14:43

60% van Ethereum (ETH) tokens is al meer dan een jaar niet verplaatst

icon-altcoins
Altcoin nieuws
60% van Ethereum (ETH) tokens is al meer dan een jaar niet verplaatst

Meer dan 60% van het circulerende aanbod van ether (ETH) tokens staat inmiddels al meer dan een jaar vast. Dat betekent dat maar 39.85% van het aanbod de afgelopen 12 maanden is verplaatst.
Dat viel als eerst Anthony Sassano, oprichter van ETHhub en The Daily Gwei, 14 oktober op, op basis van gegevens van analysebedrijf Glassnode.


Uit de gegevens blijkt dat 26.65% van het aanbod van ether voor het laatst verplaatst waren tussen de 12 en 24 maanden geleden. Dat is tevens de meest actieve groep wat wellicht aanduidt dat een grote groep investeerders ether aan het verzamelen is. Dat wordt over het algemeen als bullish gezien.
Deze accumulatie in 2019 vond waarschijnlijk plaats in afwachting van de lancering van Ethereum 2.0. Het Ethereum netwerk maakt zich langzamerhand klaar om over te stappen van een Proof-of-Work (PoW) systeem naar een Proof-of-Stake (PoS) systeem.
Ethereum 2.0 moet het netwerk sneller en veiliger maken. Tevens wordt het mogelijk voor gebruikers om hun ether vast te zetten (staking) en hier vervolgens beloningen voor te verdienen. Er werd onlangs nog een testversie met succes uitgevoerd. De verwachting is dat de eerste fase van het nieuwe platform ergens in de komende maanden zal lanceren.
Sassano vraagt zich af of we na de lancering van ETH 2.0 de ether zullen zien bewegen die al meer dan vijf jaar vaststaan. Het zal interessant zijn om te zien of deze voor staking gebruikt gaan worden. Zo niet, dan zou dat wellicht kunnen betekenen dat deze voor altijd verloren zijn. Ze staan dan bijvoorbeeld op een wallet-adres waarvan de eigenaar de sleutels kwijt is.
Danny Ryan, een van de hoofdontwikkelaars van het Ethereum 2.0 project, kondigde onlangs een zogenaamd bounty programma voor ETH 2.0 aan. Hiermee kunnen gebruikers fouten opsporen in ETH 2.0 en daar beloningen voor verdienen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie