Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
13/10/2020 09:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/10/2020 09:44

Nieuwe Ethereum 2.0 generale repetitie verloopt goed, lancering ETH 2.0 ligt op schema

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nieuwe Ethereum 2.0 generale repetitie verloopt goed, lancering ETH 2.0 ligt op schema

Gisteren werd er een nieuwe test lancering gedaan van Ethereum (ETH) 2.0, Phase 0. Dit kan worden gezien als een soort generale repetitie voor de officiële lancering op het mainnet.
De test lancering was een opvolger van een eerdere lancering genaamd Spadina. Echter was de participatie van de community tijdens de Spadina test niet hoog genoeg. Hierdoor mislukte de eerdere test.
Om het netwerk goed te laten draaien is het essentieel dat er genoeg deelnemers zijn. Ruim 66% van de stake moet goedgekeurd worden in het block om het block te kunnen afronden. De huidige test, Zinken genaamd, slaagde er wel in om de drempel te halen om het block af te kunnen ronden en was daarmee een succes. Het totale participatiepercentage was echter niet de beoogde 90% maar 75%, wat uiteindelijk voldoende bleek te zijn.
De ontwikkelaars van Ethereum 2.0 waren blij. Ze uitten dit door te verwijzen naar de stille Discord chat waarin de meeste bugs gemeld worden. De was het soort bevestiging waar de ontwikkelaars op hoopten. Hoofdontwikkelaar van Ethereum, Vitalik Buterin, gaf aan dat ze nog verder willen testen maar dat dat niet publiekelijk zal gebeuren.
Danny Ryan, de voorman van Ethereum Foundation, is hoopvol door de resultaten en hoopt dat Ethereum 2.0 mogelijk dit jaar nog gelanceerd wordt. In een verklaring zei hij dat ze op schema liggen en dat de huidige testresultaten meegenomen kunnen worden bij volgende tests.
De lancering van Ethereum 2.0 Phase 0 zal plaatsvinden op de beacon chain, de oude Ethereum blockchain zal echter voort blijven bestaan in de huidige vorm. De twee blockchains communiceren onderling vrijwel niet, op een contract na die een richting op werkt. Het is dus nog niet direct mogelijk voor stakers om hun ethereum om te zetten naar het nieuwe protocol.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie