Kevin Schijven Kevin Schijven
02/12/2021 10:41 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/12/2021 10:41

Ethereum kleurt rood, maar solana en terra houden stand

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum kleurt rood, maar solana en terra houden stand

Foto: leksiv/Shutterstock

De cryptocurrency markt zakte afgelopen nacht wederom door nieuwe zorgen omtrent Omicron, een nieuwe variant van de coronavirus die weer voor veel paniek zorgt. Aandelenmarkten kleuren rood en ook de bitcoin (BTC) koers corrigeert weer omlaag. Toch lijkt bitcoin beter stand te houden dan de meeste altcoins waarvan het overgrote deel vanochtend in het rood staat. De totale marktkapitalisatie zakt op het moment van schrijven naar $2,74 biljoen, maar er zijn enkele uitzonderingen te vinden.

Problemen Solana ‘gevolg van groot succes’, aldus Fantom-oprichter
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ethereum stijging pauzeert

Ethereum (ETH) steeg gisterenochtend nog naar $4.780 en was toen nog maar zo’n 3% van zijn all-time high (ATH) verwijderd. Vervolgens corrigeerde de koers iets, maar ether leek al support te vinden rond $4.700 en zette vervolgens zijn stijging weer voort.

Toen kwam echter het nieuws naar buiten over Omicron en zakte ether hard mee met de rest van de markt. Ether daalde van $4.770 naar $4.550, een daling van 4,6% en maakt vervolgens nog een hevige dip naar $4.450. Vanochtend lijkt ether iets te herstellen maar loopt op het moment van schrijven al tegen weerstand aan rond $4.600. Toch lijkt de koers er nog zeer bullish uit te zien:

Advertentie

Grootste altcoin koers stijgers

Solana (SOL) lijkt het minst last te hebben van de correctie onder de top 10 grootste altcoins. SOL bleef de afgelopen 24 uur schommelen en kwam afgelopen nacht even bij $235 uit na een stijging van van bijna 13%. Toen dipte solana echter ook even hard, maar vond al support bij $220 en maakte toen een kleine bounce. SOL herstelt op het moment van schrijven naar $229 waardoor het de enige koers is in de top 10 die groen kleurt ten opzichte van 24 uur geleden.

Vlak buiten de top 10 zien we dat terra (LUNA) ook nauwelijks last heeft van deze correctie. De LUNA koers staat 9% in de plus en vestigde afgelopen nacht een nieuwe ATH van $64,9. Toch is sinds die piek LUNA ook iets gedaald en de koers staat momenteel 5% onder zijn ATH met een prijs van $61,5. LUNA haalt qua marktkapitalisatie zelfs shiba inu (SHIB) in. Ook Polygon (MATIC) kon de afgelopen 24 uur doorstijgen en kwam afgelopen nacht bij $2,19 uit.

https://twitter.com/AndreCronjeTech/status/1466275847850110976

Toncoin stijgt hard tot nieuw prijsrecord: de 3 belangrijkste redenen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Hardste dalers top 100 altcoins

Daarentegen kleurt vrijwel de rest van de top 100 rood vandaag. We zien meerdere non-fungible token (NFT) projecten als enjin coin (ENJ) en sandbox (SAND) verder zakken en ook decentralized finance (DeFi) projecten vangen een klap vandaag. Aave (AAVE), curve (CRV) en pancakeswap (CAKE) staan allemaal zo’n 8 tot 10% in de min.

Basic Attention Token (BAT) maakte nog een flinke rally afgelopen week, maar verliest vandaag 10% van zijn waarde en staat inmiddels 25% onder zijn nieuwe ATH van 4 dagen geleden. Stacks (STX) had ook enorme rally in de afgelopen dagen en vestigde gisteren nog een nieuwe ATH, maar staat vandaag het diepst in het rood. STX is met bijna 23% gedaald vanaf de ATH, maar lijkt wellicht een nieuwe higher low te vestigen om zijn rally door te zetten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie