Timo Bult Timo Bult
02/06/2023 13:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 16:07

Ethereum ‘layer-2’ dumpt na gigantische crypto ontgrendeling

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum 'layer-2' dumpt na gigantische crypto ontgrendeling

Foto: Tony Stock/Shutterstock

Optimism (OP) heeft een rode week achter de rug. Op 31 mei werden 386 miljoen OP tokens ontgrendeld. Het lijkt erop dat in ieder geval een deel hiervan werd verkocht waardoor de optimism prijs flink in waarde daalde.

Kan Solana zijn netwerkproblemen oplossen? Nieuwe fix wordt nu getest
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Crypto ontgrendeld 386 miljoen tokens

De zogenoemde vesting periode voor vroege investeerders is afgelopen. Daarmee komen hun tokens nu vrij. In dit geval gaat dat om 386 miljoen OP dat op de dag van ontgrendeling een waarde van ruim een half miljard dollar had.

Voor de ontgrendeling waren nog slechts 335 miljoen OP in omloop. Met de unlock groeide de OP supply dus in een klap met 114%. Op basis van het principe van vraag en aanbod kan een dergelijke groei een negatief effect hebben op de prijs.

En dat was dan ook het geval. De OP koers is deze week met 14,5% in waarde gedaald. Zoomen we verder uit dan is het verlies nog groter. Sinds begin mei staat optimism namelijk ruim 34% in de min.

Optimism prijsgrafiek
De Optimism (OP) prijs van de afgelopen maand maakte een grote duik. Bron: CoinMarketCap

Situatie zal moeilijk blijven

En Optimism zal het moeilijk blijven hebben, verwachten analisten van Blockworks. In een recente podcast leggen zij uit dat de layer 2-oplossing voor Ethereum (ETH) elke maand 0,5% van de totale voorraad zal ontgrendelen. En dat zal tot ergens in 2027 duren.

Deze constante groei kan een blijvende druk vormen voor de crypto koers. Echter kunnen aankomende updates juist een positief effect hebben. Maar “Is dit genoeg om een bounce te veroorzaken na de ontgrendeling, […] of zullen ze in de loop van de tijd iets te veel zijn, aangezien de liquiditeit op dit moment behoorlijk droog is?” vragen de onderzoekers zich af.

Onlangs was in het crypto nieuws te lezen dat een grote naam op het netwerk aan het bouwen is, namelijk crypto exchange Coinbase. De grote Amerikaanse exchange bouwt zijn eigen blockchain op basis van de technologie van Optimism.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie