Timo Bult Timo Bult
23/02/2023 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2023 19:30

Coinbase lanceert eigen blockchain, optimism koers stijgt hard

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto concurrentie neemt toe: Coinbase blockchain is gelanceerd

Foto: Tada Images / Shutterstock.com

De grote Amerikaanse crypto exchange Coinbase heeft aangekondigd aan een eigen blockchain te werken. Het netwerk, Base genaamd, moet het makkelijker maken om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te ontwikkelen. Daarnaast moet het meer dan 1 miljard nieuwe crypto-gebruikers gaan aantrekken. Dat schrijft de exchange in een blogpost.

Influencers die memecoins promoten riskeren celstraf in VK
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Base als basis voor Coinbase

Begin deze maand lanceerde de exchange het testnet van Base. Het is een layer 2-laag bovenop Ethereum (ETH). Het netwerk moet een “veilige, goedkope, ontwikkelaar-vriendelijke manier bieden voor iedereen, overal, om gedecentraliseerde apps of “dApps” onchain te bouwen.” Het uiteindelijke doel is om meer dan 1 miljard gebruikers naar de crypto-economie te halen.

Op Base zal Coinbase zijn on-chain producten baseren. Daarnaast kan dus iedereen eigen dApps bouwen op het netwerk waarmee zij toegang krijgen tot de vele gebruikers die Coinbase nu telt:

“Krachtige acquisitietools stellen ontwikkelaars in staat de ruim 110 miljoen geverifieerde gebruikers te bedienen en toegang te krijgen tot 80 miljard dollar aan activa op het platform in het Coinbase-ecosysteem.”

Verder is het doel om het netwerk als brug te laten fungeren naar andere ecosystemen, waaronder dat van Solana (SOL). Hier zullen echter later nog meer netwerken aan worden toegevoegd.

Optimism (OP) stijgt hard na nieuws

Het nieuwe netwerk van Coinbase is gebouwd met behulp van de OP Stack, een toolkit voor het Optimism netwerk. Het crypto nieuws klinkt natuurlijk als muziek in de oren voor de community van Optimism. Dat is ook goed terug te zien in de OP koers.

Vlak na het nieuws begon OP namelijk hard te stijgen. Uiteindelijk staat de altcoin op het moment van schrijven ruim 16% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden. Of Coinbase een eigen token voor Base gaat uitbrengen is vooralsnog niet bekend. Hierover heeft de exchange geen plannen bekendgemaakt.

Eerder verscheen een interview met Coinbase op Crypto Insiders. Hierin bespreekt Daniel Seifert, Vice President en Regional Managing Director voor de regio’s Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA), de plannen van de cryptobeurs in Nederland.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie