Timo Bult Timo Bult
23/02/2023 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2023 19:30

Coinbase lanceert eigen blockchain, optimism koers stijgt hard

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto concurrentie neemt toe: Coinbase blockchain is gelanceerd

Foto: Tada Images / Shutterstock.com

De grote Amerikaanse crypto exchange Coinbase heeft aangekondigd aan een eigen blockchain te werken. Het netwerk, Base genaamd, moet het makkelijker maken om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te ontwikkelen. Daarnaast moet het meer dan 1 miljard nieuwe crypto-gebruikers gaan aantrekken. Dat schrijft de exchange in een blogpost.

XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?

Base als basis voor Coinbase

Begin deze maand lanceerde de exchange het testnet van Base. Het is een layer 2-laag bovenop Ethereum (ETH). Het netwerk moet een “veilige, goedkope, ontwikkelaar-vriendelijke manier bieden voor iedereen, overal, om gedecentraliseerde apps of “dApps” onchain te bouwen.” Het uiteindelijke doel is om meer dan 1 miljard gebruikers naar de crypto-economie te halen.

Op Base zal Coinbase zijn on-chain producten baseren. Daarnaast kan dus iedereen eigen dApps bouwen op het netwerk waarmee zij toegang krijgen tot de vele gebruikers die Coinbase nu telt:

“Krachtige acquisitietools stellen ontwikkelaars in staat de ruim 110 miljoen geverifieerde gebruikers te bedienen en toegang te krijgen tot 80 miljard dollar aan activa op het platform in het Coinbase-ecosysteem.”

Verder is het doel om het netwerk als brug te laten fungeren naar andere ecosystemen, waaronder dat van Solana (SOL). Hier zullen echter later nog meer netwerken aan worden toegevoegd.

Optimism (OP) stijgt hard na nieuws

Het nieuwe netwerk van Coinbase is gebouwd met behulp van de OP Stack, een toolkit voor het Optimism netwerk. Het crypto nieuws klinkt natuurlijk als muziek in de oren voor de community van Optimism. Dat is ook goed terug te zien in de OP koers.

Vlak na het nieuws begon OP namelijk hard te stijgen. Uiteindelijk staat de altcoin op het moment van schrijven ruim 16% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden. Of Coinbase een eigen token voor Base gaat uitbrengen is vooralsnog niet bekend. Hierover heeft de exchange geen plannen bekendgemaakt.

Eerder verscheen een interview met Coinbase op Crypto Insiders. Hierin bespreekt Daniel Seifert, Vice President en Regional Managing Director voor de regio’s Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA), de plannen van de cryptobeurs in Nederland.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie