Kevin Schijven Kevin Schijven
21/09/2021 14:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2021 14:01

Ethereum NFT platform Sorare haalt recordbedrag van maar liefst $680 miljoen op bij investeerders

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum NFT platform Sorare haalt recordbedrag van maar liefst $680 miljoen op bij investeerders

Foto: leksiv/Shutterstock

Sorare, een populair non-fungible token (NFT) platform op Ethereum (ETH) heeft maar liefst $680 miljoen opgehaald in een Serie B financieringsronde. Dat kondigt het NFT platform voor digitale verzamelkaarten uit de voetbalwereld op 21 september aan:

Het is niet alleen de grootste investering in de NFT sector ooit, het is ook de grootste investering in de geschiedenis van de Franse technologie sector en de grootste Serie B investeringsronde van Europa ooit, zegt Sorare.

Het Franse bedrijf, opgericht in 2018, haalde in februari al $50 miljoen op in een Serie A financieringsronde. Ondertussen zijn maar liefst 180 voetbalverenigingen, 6.000 voetbalspelers en 600.000 geregistreerde gebruikers aangesloten bij het platform.

De Serie B kapitaalronde werd geleid door Softbank, een enorm Japans mediaconglomeraat. Daarnaast deden ook bedrijven als Atomico, Bessemer Ventures, D1 Capital, Eurazeo, IVP en Liontree mee. Ook ontving Sorare investeringen van Reddit medeoprichter Alexis Ohanian en voetbalspelers als Gerard Piqué, Rio Ferdinand, Antoine Griezmann en César Azpilicueta.

Met deze investering wordt de waarde van Sorare geëvalueerd op maar liefst $4,3 miljard. Het bedrijf meldt dat het deze investering wil gebruiken om verder uit te breiden in de voetbalwereld, maar ook naar andere sporten. Welke sporten dit zijn, wordt wellicht pas in 2022 bekendgemaakt.

“Het spel van Sorare is ontstaan ​​uit onze liefde voor voetbal en onze expertise in technologie. We zagen het immense potentieel dat blockchain en NFT’s brachten om een ​​nieuwe manier te ontsluiten voor voetbalclubs, voetballers en hun fans om een ​​diepere verbinding met elkaar te ervaren.”

Aldus Nicolas Julia, CEO en medeoprichter van Sorare, in een persbericht. Sinds begin dit jaar zijn al meer dan $150 miljoen aan NFT’s verkocht op Sorare. In maart werd een NFT van voetbalster Christiano Ronaldo voor bijna $300.000 verkocht.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie