Rico Engelbarts
25/05/2018 13:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2018 13:30

Ethereum startup Omise krijgt megabank sponsor voor blockchain co-working ruimte in Japan

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Mizuho, een van de drie zogenaamde ‘megabanken’ in Japan, zal Neutrino sponsoren, de eerste blockchain co-working ruimte van het land, opgericht door Omise Japan, een op Ethereum gebaseerde startup.
Neutrino werd in maart dit jaar door Omise opgericht in Tokio. Omise, een in Thailand gevestigde startup, heeft mede-oprichter van Ethereum Vitalik Buterin als één van hun adviseurs en sloot vorig jaar een ICO van $25 miljoen voor de financiering van de ontwikkeling van een gedecentraliseerd betalingsplatform; OmiseGO, mogelijk gemaakt door OMG, een ERC-20 cryptocurrency token.
De samenwerkingsruimte heeft tot doel onderzoek vooruit te helpen om uiteindelijk operationele implementaties van blockchain-technologie en cryptocurrency in te kunnen zetten in bedrijven en diensten.
Gestart door OmiseGO, bouwt Neutrino een bloeiende gemeenschap op door ondernemers, bedrijven, toezichthouders cryptocurrency-opinieleiders samen te brengen door middel van een reeks regelmatig georganiseerde evenementen, workshops en bijeenkomsten, valt te lezen op de website van Neutrino.
In een aankondiging op vrijdag onthulde de Japanse bankgigant Mizuho dat het de co-working ruimte zal sponsoren in een regeling die de bank ook een ‘huurder op lange termijn’ van de ruimte zal maken.
Mizuho ziet blockchain als een gedecentraliseerde technologie die een transformerende impact zal hebben binnen verschillende industrieën, waarbij het stelt dat het verschillende soorten bedrijfsactiviteiten zal “vereenvoudigen en optimaliseren”. Met het uiteenzetten van haar eigen intenties om de technologie te implementeren en daarmee betere financiële diensten te kunnen leveren aan haar klanten, gelooft Mizuho dat Neutrino en de interactie binnen de co-working ruimte “ons een stap dichter bij het ontwikkelen van commerciële toepassingen voor blockchain-technologie zal brengen”. Daarnaast verklaarde Mizuho het volgende:

Naast sponsoring van Neutrino, zal Mizuho een langdurige huurder zijn van de co-working ruimte en we kijken uit naar het vinden van applicaties voor blockchain-technologie en het kunnen ontwikkelen van nieuwe bedrijfsgebieden samen met de grote verscheidenheid aan sponsors, leden en andere specialisten. Neutrino is van plan om aan te trekken.

Mizuho heeft eerder geëxperimenteerd en een aantal blockchain-applicaties ontwikkeld in archivering, grensoverschrijdende effecten-transacties, handelsfinanciering met haar technische partner IBM en het delen van documenten.
Ook is de megabank een investeerder in bitFlyer, de grootste en best gefinancierde cryptocurrency-exchange van Japan, en heeft het eerder haar eigen digitale currency getest in een proefperiode van drie maanden met IBM Japan.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie