Timo Bult Timo Bult
11/11/2021 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/11/2021 18:15

Ethereum transactiekosten weer extreem hoog: Zoveel kost het om ETH te versturen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum transactiekosten weer extreem hoog Zoveel kost het om ETH te versturen

Foto: leksiv/Shutterstock

Ethereum (ETH) heeft het weer moeilijk nu de transactiekosten opnieuw de pan uitrijzen. Een enkele dader lijkt grote invloed te hebben op de stijgende transactiekosten, namelijk de airdrop van Ethereum Name Service (ENS) tokens. Hoeveel kost het nu om een ethereum transactie te versturen?

Laten we beginnen met de laatste vraag. Volgens Etherscan liggen de gemiddelde transactiekosten op dit moment erg hoog. Tussen de transactietypen verschillen de kosten; meer ingewikkelde transacties met smart contracts zijn bijvoorbeeld duurder. Een simpele ERC20 transactie kost op het moment van schrijven echter gemiddeld $58. Doen we een Uniswap swap dan moeten we maar liefst $178 neerleggen.

Zijn deze gemiddelde kosten hoog vergeleken met het verleden? Ja, slechts een keer eerder lagen de gemiddelde transactiekosten zo hoog. Dat was in mei dit jaar toen de cryptomarkt hard in waarde steeg en onder andere Decentralized Finance (DeFi) ontzettend populair waren. DeFi is nog steeds populair maar deze keer lijkt er een andere reden voor de stijgende transactiekosten te zijn.

Mensen die voor 31 oktober een ENS domein in bezit hadden mogen namelijk ENS governance tokens claimen. Veel gebruikers lijken nu massaal hun tokens te willen claimen nu ENS tokens ook via Binance te verkopen zijn. Eerder kon dit enkel nog via Uniswap.

Eerder vandaag was nog te lezen dat ethereum miners meer dan $4 miljard aan ETH tokens vernietigd hebben. Door de enorme hoeveelheid transacties die nu worden uitgevoerd, nemen de transactiekosten dus toe. Daardoor wordt de hoeveelheid ETH die vernietigd wordt ook toe. Ethereum was de afgelopen tijd zelfs al langere tijd deflationair. Dat houdt in dat het aantal ETH in omloop afneemt, wat doorgaans een positief effect heeft op de waarde van een crypto koers.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie