Timo Bult Timo Bult
11/11/2021 15:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/11/2021 15:11

Ethereum netwerk vernietigde al meer dan $4 miljard aan ETH na EIP-1559

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum netwerk vernietigde al meer dan $4 miljard aan ETH na EIP-1559

Foto: leksiv/Shutterstock

Sinds augustus vernietigen ethereum (ETH) miners een deel van de transactiekosten. Dit nieuwe mechanisme werd met open armen verwelkomd door ETH holders. Het zou namelijk de inflatie van ETH verlagen en uiteindelijk zelfs voor deflatie kunnen gaan zorgen. Sinds de ingang van Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559 zijn er miljarden aan ether vernietigd!

In totaal gaat het tot nu toe om ongeveer 844.000 ETH ter waarde van meer dan $4 miljard!

EIP-1559 is een mechanisme om de transactiekosten op Ethereum voorspelbaarder te maken. Waar gebruikers die transacties wilden versturen eerder tegen elkaar op moesten bieden, met onvoorspelbare transactiekosten tot gevolg, heeft EIP-1559 een basistarief geïntroduceerd. Daarbovenop kan men nog steeds een fooi meegeven om er voor te zorgen dat miners hun transactie eerder verwerken, maar het basistarief wordt in deze vernietigd.

Door de enorme hype omtrent non-fungible tokens (NFT’s) en Decentralized Finance (DeFi) worden enorm veel transacties verzonden. En dat heeft er nu voor gezorgd dat er al meer dan $4 miljard aan ETH is vernietigd. Het aantal vernietigde ETH ligt zelfs al een tijdje hoger dan de hoeveelheid ETH die nieuw wordt uitgegeven. Volgens data van Watch the Burn werd er de afgelopen 24 uur 1.500 ETH meer vernietigd dan uitgegeven. Kortom, ETH was deflationair.

Ethereum blijft het grootste smart contract platform van de crypto-markt. Het biedt de thuisbasis voor de eerder benoemde NFT en DeFi hype, met veel projecten die hun applicaties op Ethereum hebben ontwikkeld. Recent bleek nog dat meer dan de helft van de gaming-bedrijven al aan het ontwikkelen van NFT’s werkt. Dat komt bovenop de hype van digitale kunstwerken als CryptoPunks.

OpenSea, de grootste NFT-marktplaats, bereikte onlangs een nieuwe mijlpaal. Het platform heeft namelijk de $10 miljard aan totaal handelsvolume op het platform doorbroken. Dit toont nog maar eens aan dat NFT’s een ware hype zijn!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie