Kevin Schijven Kevin Schijven
10/11/2021 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/11/2021 16:15

Meer dan de helft van gaming bedrijven werkt al aan blockchain-technologie en NFT’s: onderzoek

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Meer dan de helft van gaming bedrijven werkt al aan blockchain-technologie en NFT's: onderzoek

Meer dan de helft van gaming bedrijven zijn al begonnen zijn met het implementeren van blockchain-technologie. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek uitgevoerd door Opinium in opdracht van Stratis (STRAX), een blockchain-platform voor Microsoft ontwikkelaars.

Het onderzoek ondervroeg 197 computerspelbedrijven in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk. Uit de resultaten blijkt dat maar liefst 58% van de bedrijven al aan de slag is met blockchain-technologie. Ook blijkt dat al 47% begonnen is met het implementeren van non-fungible tokens (NFT).

Verder blijkt dat bijna twee derde (64%) van de respondenten denkt dat blockchain zelfs heersend zal zijn binnen twee jaar in de gaming industrie. 53% verwacht dit ook het geval zal zijn voor NFT’s.

Daarnaast meldt 72% dat zij van plan zijn om in de toekomst gebruik te maken van blockchains en NFT’s voor aankomende games. 56% is van plan om dat al in de komende 12 maanden te doen.

Ten slotte vroeg het onderzoek welke manier van implementatie van blockchain-technologie de voorkeur heeft. De grootste groep, of 57%, benoemde “GameFi,” dat is het implementeren van economische stimulansen voor spelers. Het wordt ook wel “play-to-earn” genoemd.

“We hebben dit onderzoek laten uitvoeren om te bevestigen wat we al aannamen: dat blockchain en NFT’s de toekomst van videogames zijn. Uit onze eigen ervaring met het ondersteunen van game-ontwikkelaars van AA, weten we uit de eerste hand hoe deze technologieën de spelerservaring al beginnen te verbeteren door spelers te belonen met de mogelijkheid om echte waarde te verdienen.”

Aldus Stratis CEO Chris Trew. Onlangs zeiden al enkele van de grootste gaming bedrijven ter wereld dat ze zich hieraan willen wagen, waaronder Ubisoft, Square Enix en Electronic Arts. De gaming community zelf is er echter minder enthousiast over, dat was onlangs te merken met het nieuws over Discord dat wellicht een verbinding met Ethereum (ETH) maakt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie