Roy van Krieken Roy van Krieken
04/11/2021 15:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/11/2021 15:04

Electronic Arts (EA) CEO: NFT’s zullen de gaming industrie overnemen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Electronic Arts (EA) CEO NFT’s zullen de gaming industrie overnemen

De afgelopen tijd heeft een nieuwe sector binnen de wereld van cryptocurrencies zijn opmars gemaakt. Play-to-earn gaming waar spelers door een spel te spelen echt geld kunnen verdienen en de integratie van non-fungible tokens (NFT) in de gaming industrie kwamen in een stroomversnelling. De directeur van een van de grootste gaming bedrijven ter wereld, Electronic Arts (EA), verwacht dat deze trend in de toekomst door zal zetten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Electronic Arts

Andrew Wilson is de CEO van EA. Dit is het grootste gaming bedrijf in de Verenigde Staten en zelfs het op-een-na grootste gaming bedrijf ter wereld. De gaming industrie is in de afgelopen decennia gigantisch gegroeid en zodoende is EA een enorm bedrijf geworden.

Wilson stelde onlangs tijdens een earnings call dat hij verwacht dat NFT’s en play-to-earn in de toekomst een belangrijke rol zullen vervullen binnen de overkoepelende gaming industrie. Hij heeft echter nog geen antwoord op de vraag hoe dit precies in zijn werk zal gaan.

“Ik denk dat we ons in een uitstekende positie bevinden en we zullen hier in de toekomst creatief en innovatief over moeten na gaan denken.”

Wilson stelt dat digitale verzamel items in de toekomst een belangrijke rol kunnen spelen in de bedrijfsvoering van het bedrijf. Uiteraard komt een dergelijk business model al aardig overeen met de huidige bedrijfsvoering van EA.

Zo biedt EA onder andere de mogelijkheid om binnen bepaalde spellen al digitale spullen te kopen. Denk hierbij aan het voetbalspel FIFA waar spelers ‘packs’ van voetbalspelers kunnen kopen met echt geld.

In augustus van dit jaar maakte EA al bekend dat zij zich gingen mengen in de wereld van blockchain en crypto. Destijds werd bekend dat het bedrijf op zoek was naar een blockchain specialist om het team van EA te versterken.

Voor veel gaming bedrijven zal de de potentie voor NFT’s in de wereld van gaming enorm zijn. Veel games maken al gebruik van zogeheten microtransacties waarbij gebruikers geld betalen voor digitale spullen. Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat binnen de kortste keren NFT’s niet meer weg te denken zijn uit de gaming industrie.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF's
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF’s
Advertentie