Roy van Krieken Roy van Krieken
04/11/2021 15:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/11/2021 15:04

Electronic Arts (EA) CEO: NFT’s zullen de gaming industrie overnemen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Electronic Arts (EA) CEO NFT’s zullen de gaming industrie overnemen

De afgelopen tijd heeft een nieuwe sector binnen de wereld van cryptocurrencies zijn opmars gemaakt. Play-to-earn gaming waar spelers door een spel te spelen echt geld kunnen verdienen en de integratie van non-fungible tokens (NFT) in de gaming industrie kwamen in een stroomversnelling. De directeur van een van de grootste gaming bedrijven ter wereld, Electronic Arts (EA), verwacht dat deze trend in de toekomst door zal zetten.

Forse daling Solana zorgt voor verdamping van $36,5 miljoen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Electronic Arts

Andrew Wilson is de CEO van EA. Dit is het grootste gaming bedrijf in de Verenigde Staten en zelfs het op-een-na grootste gaming bedrijf ter wereld. De gaming industrie is in de afgelopen decennia gigantisch gegroeid en zodoende is EA een enorm bedrijf geworden.

Wilson stelde onlangs tijdens een earnings call dat hij verwacht dat NFT’s en play-to-earn in de toekomst een belangrijke rol zullen vervullen binnen de overkoepelende gaming industrie. Hij heeft echter nog geen antwoord op de vraag hoe dit precies in zijn werk zal gaan.

“Ik denk dat we ons in een uitstekende positie bevinden en we zullen hier in de toekomst creatief en innovatief over moeten na gaan denken.”

Wilson stelt dat digitale verzamel items in de toekomst een belangrijke rol kunnen spelen in de bedrijfsvoering van het bedrijf. Uiteraard komt een dergelijk business model al aardig overeen met de huidige bedrijfsvoering van EA.

Zo biedt EA onder andere de mogelijkheid om binnen bepaalde spellen al digitale spullen te kopen. Denk hierbij aan het voetbalspel FIFA waar spelers ‘packs’ van voetbalspelers kunnen kopen met echt geld.

In augustus van dit jaar maakte EA al bekend dat zij zich gingen mengen in de wereld van blockchain en crypto. Destijds werd bekend dat het bedrijf op zoek was naar een blockchain specialist om het team van EA te versterken.

Voor veel gaming bedrijven zal de de potentie voor NFT’s in de wereld van gaming enorm zijn. Veel games maken al gebruik van zogeheten microtransacties waarbij gebruikers geld betalen voor digitale spullen. Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat binnen de kortste keren NFT’s niet meer weg te denken zijn uit de gaming industrie.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie