Roy van Krieken Roy van Krieken
27/08/2021 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 12:46

Maker van populaire voetbalgame FIFA wil de cryptowereld instappen, zoekt ‘crypto manager’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Maker van populaire voetbalgame FIFA wil de wereld van NFT en blockchain instappen, op zoek naar crypto manager

Het Amerikaanse video game bedrijf Electronic Arts (EA) is het op een-na-grootste videospel bedrijf in de Verenigde Staten. Nu komt naar buiten dat een tak van EA, EA Sports, het plan heeft om zich te gaan mengen in de wereld van crypto.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

NFT’s in videospellen

Onlangs heeft EA Sports een aantal vacatures online geplaatst waarin het bedrijf op zoek is naar enkele managers die bekend zijn met de wereld van crypto. Ook heeft het bedrijf bekend gemaakt dat zij de kansen die deze wereld, en met name non-fungible tokens (NFT), kunnen bieden voor het bedrijf willen verkennen.

Een van deze vacatures stelt op zoek te zijn naar iemand die verantwoordelijk is voor het zoeken naar ‘nieuwe zakelijke kansen zoals fantasy sports, blockchain, NFT’s en meer”. Daarnaast zijn de vacatures voor software ontwikkelaars gericht op ‘machine learning’ en blockchain.

Deze stap lijkt een logische voor EA. Het bedrijf heeft al een groot aantal spellen op de markt waar het voor gebruikers mogelijk is om digitale spullen te kopen. Gebruikers kunnen in het wereldberoemde voetbalspel FIFA bijvoorbeeld nu al spelers kopen met echt geld. De overstap naar NFT’s lijkt daarom bijna een vanzelfsprekende.

EA Sports heeft uiteraard nog veel meer sportgerelateerde spellen uitgebracht dan alleen FIFA. Zo heeft het ook Formule 1, NFL, NHL en NBA spellen. Al deze sport spellen zijn enorm populair over de hele wereld. Meer dan 140 miljoen mensen speelden een of meer spellen van EA Sports vorig jaar.

EA Sports is niet het eerste bedrijf dat de potentie van NFT’s in de wereld van gaming ziet. Zo maakte het hoofd van de gaming tak van YouTube via Twitter bekend dat hij ‘bullish’ was over NFT’s. 

https://twitter.com/Fwiz/status/1429108126234546182

Voor veel bedrijven zal de de potentie voor NFT’s in de wereld van gaming enorm zijn. Veel games maken al gebruik van zogeheten microtransacties waarbij gebruikers geld betalen voor digitale spullen. Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat binnen de kortste keren NFT’s niet meer weg te denken zijn uit de gaming industrie.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie