Roy van Krieken Roy van Krieken
27/08/2021 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 12:46

Maker van populaire voetbalgame FIFA wil de cryptowereld instappen, zoekt ‘crypto manager’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Maker van populaire voetbalgame FIFA wil de wereld van NFT en blockchain instappen, op zoek naar crypto manager

Het Amerikaanse video game bedrijf Electronic Arts (EA) is het op een-na-grootste videospel bedrijf in de Verenigde Staten. Nu komt naar buiten dat een tak van EA, EA Sports, het plan heeft om zich te gaan mengen in de wereld van crypto.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

NFT’s in videospellen

Onlangs heeft EA Sports een aantal vacatures online geplaatst waarin het bedrijf op zoek is naar enkele managers die bekend zijn met de wereld van crypto. Ook heeft het bedrijf bekend gemaakt dat zij de kansen die deze wereld, en met name non-fungible tokens (NFT), kunnen bieden voor het bedrijf willen verkennen.

Een van deze vacatures stelt op zoek te zijn naar iemand die verantwoordelijk is voor het zoeken naar ‘nieuwe zakelijke kansen zoals fantasy sports, blockchain, NFT’s en meer”. Daarnaast zijn de vacatures voor software ontwikkelaars gericht op ‘machine learning’ en blockchain.

Deze stap lijkt een logische voor EA. Het bedrijf heeft al een groot aantal spellen op de markt waar het voor gebruikers mogelijk is om digitale spullen te kopen. Gebruikers kunnen in het wereldberoemde voetbalspel FIFA bijvoorbeeld nu al spelers kopen met echt geld. De overstap naar NFT’s lijkt daarom bijna een vanzelfsprekende.

EA Sports heeft uiteraard nog veel meer sportgerelateerde spellen uitgebracht dan alleen FIFA. Zo heeft het ook Formule 1, NFL, NHL en NBA spellen. Al deze sport spellen zijn enorm populair over de hele wereld. Meer dan 140 miljoen mensen speelden een of meer spellen van EA Sports vorig jaar.

EA Sports is niet het eerste bedrijf dat de potentie van NFT’s in de wereld van gaming ziet. Zo maakte het hoofd van de gaming tak van YouTube via Twitter bekend dat hij ‘bullish’ was over NFT’s. 

https://twitter.com/Fwiz/status/1429108126234546182

Voor veel bedrijven zal de de potentie voor NFT’s in de wereld van gaming enorm zijn. Veel games maken al gebruik van zogeheten microtransacties waarbij gebruikers geld betalen voor digitale spullen. Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat binnen de kortste keren NFT’s niet meer weg te denken zijn uit de gaming industrie.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement