Kevin Schijven Kevin Schijven
14/12/2021 10:38 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/12/2021 10:38

Ethereum verliest ook grip, cardano en XRP dalen harder

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum verliest ook grip, cardano en XRP dalen harder

Foto: leksiv/Shutterstock

Vrijwel de gehele cryptocurrency markt kleurt vanochtend weer behoorlijk rood. Bitcoin maakte weer een flink dip en het is momenteel zeer onzeker of de koers bij de huidige cruciale support kan standhouden. Toch neemt de dominantie van bitcoin weer iets toe, want de meeste altcoins daalden in de afgelopen 24 uur zelfs nog harder.

Solana-ontwikkelaars komen bijeen wegens dringende problemen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ook Ethereum verliest grip

Ethereum (ETH) kon in de afgelopen vijf correcties telkens standhouden rond die $4.000. Dat was gisterenmiddag echter niet meer het geval. Ether zakte door deze cruciale support en kwam gisterenavond zelfs onder $3.700 uit. Vervolgens maakte ether een kleine bounce en wist de koers even stand te houden rond $3.800. Vanochtend maakte ether echter wederom een kleine dip naar $3.700, maar maakte daar ook gelijk weer een bounce.

Op het moment van schrijven herstelt ether terug naar $3.800 en neemt het volume toe, maar of de koers nu standhoudt, is maar de vraag. Het marktsentiment begint steeds meer bearish te worden. De verwachting is dat in de komende dagen de volatiliteit toeneemt, en als bitcoin meer grip verliest, dan trekt het hoogstwaarschijnlijk ook ether mee omlaag.

Advertentie

Vrijwel alle altcoins in de min

Het merendeel van de top 10 altcoins kleurt vanochtend echter nog dieper rood. Solana (SOL) zakt met 7,5% naar $154 en cardano (ADA) daalt met 7% naar $1,22. Ripple (XRP) daalt met 6% naar $0,78 en polkadot (DOT) verliest zelfs 9% van zijn waarde en zakt naar $25,7.

Dan hebben we een reeks altcoins uit de top 100 die zelfs nog harder corrigeren. Cosmos (ATOM), sandbox (SAND), hedera (HBAR), fantom (FTM), kadena (KDA), enjin coin (ENJ), bittorrent (BTT), celo (CELO), waves (WAVES), algorand (ALGO) en gala (GALA) staan allemaal 9 tot 10% in de min. Helium (HNT), curve (CRV), zcash (ZEC) en olympus (OHM) dalen zelfs met zo’n 11 tot 12%. Radix (XRD) is de grootste verliezer vandaag op de crypto-markt en staat bijna 15% in de min.

Meestal vinden we nog een handjevol uitzonderingen in een roodkleurende markt als vandaag, maar dat is nu nauwelijks het geval. Tezos (XTZ), okb (OKB), ecash (XEC) en iotex (IOTX) houden relatief nog redelijk stand. EOS (EOS) maakt afgelopen nacht nog een flink herstel van de dip. De EOS koers zakte eerst van $3,35 naar $3,02, een daling van 10%, maar komt vanochtend alweer bij $3,37 uit, een stijging van 11,5%.

Daarnaast hebben we nog decentralized social (DESO) de top 100 binnenstormen. De DESO koers brak gisteren uit en schoot maar liefst 40% omhoog en komt momenteel bij $132 uit. De stijging heeft te maken met de opening van het platform, maar heeft vooral te maken met de notering op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie