Kevin Schijven Kevin Schijven
14/12/2021 09:52 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/12/2021 09:52

Bitcoin verliest grip en zakt in, kan koers herstellen?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin verliest grip en zakt in, kan koers herstellen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Er hangt nog altijd veel angst in de cryptocurrency markt. Bitcoin (BTC) verliest griep en maakte gisterenavond weer een flinke dip. De markt is momenteel zeer huiverig over wat de Federal Reserve gaat doen met zijn monetaire beleid. Ook de aandelenmarkten kleuren rood en bitcoin-futures worden zelfs met korting verhandeld.

De totale marktkapitalisatie van alle crypto zakt vanochtend naar $2,25 biljoen. De Federal Open Market Committee (FOMC) wordt deze week gehouden, toch zijn sommige analisten van mening dat deze vrees wellicht al ingeprijsd is:

Bitcoin, goud en zilver krabbelen op na extreem volatiel oorlogsweekend
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest grip

De bitcoin koers leek gisterenochtend nog aan $49.000 vast te houden, maar de koers daalde gisterenmiddag toch verder omlaag. Bitcoin kwam tegen de avond bij de support van $47.000 uit, maakte even een kleine bounce, maar daalde toen zelfs verder omlaag. Bitcoin zakte zelfs even helemaal naar $46.000 en op sommige cryptocurrency-exchanges zoals Binance zelfs richting $45.000

Daar maakte bitcoin weer een flinke stuiter en herstelde vervolgens terug naar die cruciale $47.000. Afgelopen nacht bleef bitcoin rondom deze support schommelen, en bleef over het algemeen boven de 200-dagen simple moving average (SMA) hangen die nu rond 46.840 ligt.

Toch zakte bitcoin vanochtend weer even naar $46.550, maar de koers lijkt op het moment van schrijven een sterkere bounce te maken en komt nu boven $47.500 uit. Het zouden de tekenen kunnen zijn van een herstel, maar dat is nog verre van zeker. We zien het volume al toenemen, maar er zal nu flink wat weerstand rond $49.000, $50.000 en $53.000 liggen. Mocht bitcoin zakken, dan bestaat de kans dat de koers helemaal naar $42.000 of zelfs $40.000 keldert.

Advertentie

Kan bitcoin nu een trendommekeer maken?

Ondanks alle angst zijn er ook signalen die wellicht op een bodem duiden en een trendommekeer. Analist Plan C valt op dat de hoeveelheid stablecoins op exchanges op een all-time high ligt. Die staan wellicht klaar om in bitcoin omgezet te worden zodra investeerders het aandurven.

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1470197835949875200

Analysebedrijf Santiment meldt daarop aansluitend dat het aanbod van bitcoin op exchanges juist het laagst ligt in 31 maanden. Dat zou de verkoopdruk omlaag moeten brengen.

Analist Minkyu Woo ziet dat “diamond hands,” of lange-termijn houders, nog steeds BTC blijven kopen en ook “smart money” oftewel de institutionele experts kopen BTC.

Het begint er dan ook langzamerhand uit te zien dat wellicht een zogenaamde “short squeeze” afspeelt en dat zien we vaak kort voor een rally:

Toch is de markt momenteel nog zeer onzeker. Verwacht vooral meer volatiliteit in de komende dagen. Hou in elk geval het bitcoin nieuws in de gaten!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie