Kevin Schijven Kevin Schijven
24/11/2021 18:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/11/2021 18:33

Ethereum vernietigde al 1 miljoen ETH, krimpt het aanbod nu?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum vernietigde al 1 miljoen ETH, krimpt het aanbod nu

Foto: leksiv/Shutterstock

Ethereum (ETH) introduceerde een nieuw transactiesysteem afgelopen augustus met de ‘London’ hard fork: Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559. Dit systeem vernietigt automatisch na elke transactie de basiskosten, ook wel een ‘token burn’ genaamd.

Volgens gegevens ultra.sound money en watch the burn is nu maar liefst 1 miljoen ETH vernietigd, ter waarde van zo’n $4,3 miljard.

Ultra.sound Money meldt dat op de website het cijfer nog met zo’n 200 ETH achterligt, maar dat zij werken aan een fix hiervoor.

De London update werd 109 dagen geleden doorgevoerd. In dezelfde tijd werden 1,5 miljoen nieuwe ETH gecreëerd, wat betekent dat het totale aanbod in 109 dagen met ongeveer 500 duizend ETH is toegenomen. EIP-1559 maakt waarschijnlijk pas ether echt deflatoir wanneer de blockchain een “merge,” of fusie, maakt met de blockchain van Ethereum 2.0. De verwachting is dat dit ergens volgend jaar zal zijn.

Ethereum adviseur eist megabedrag van $9,6 miljard in zaak tegen VS
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Hoge transactiekosten

De update moest echter ook de snel stijgende transactiekosten op het Ethereum netwerk enigszins aanpakken, maar is daar minder succesvol in. Volgens Etherscan liggen de gemiddelde transactiekosten op Ethereum momenteel rond 130 gwei, oftewel zo’n $25. Voor een token swap op Uniswap is dat zelfs bijna $80.

Daar was onlangs Zhu Su, CEO van Three Arrows Capital, kwaad over. Hij zei enkele dagen geleden dat hij Ethereum niet meer steunt nadat hij dat jaren wel deed, maar hij nam dat later toch weer terug:

Door deze stijgende kosten zien we layer-2 netwerken voor Ethereum, dat zijn schalingsoplossingen waarmee het netwerk meer, sneller en goedkoper transacties kan verwerken, hard aan het groeien. De total value locked in layer-2 netwerken staat volgens L2Beat nu op een record van maar liefst $6,6 miljard.

De ether koers kon gisteren even flink stijgen en kwam weer bijna bij $4.400 uit. De gehele cryptocurrency markt kleurde dan ook groen vanochtend met ether de grootste stijger in de top 10. Langzamerhand beginnen de meeste koersen echter toch weer enigszins rood te kleuren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie