Kevin Schijven Kevin Schijven
24/11/2021 10:21 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/11/2021 10:21

Ethereum stijgt, shiba inu zakt op ranglijst en meer altcoin koers nieuws!

Nieuws
Ethereum stijgt, shiba inu zakt op ranglijst en meer altcoin koers nieuws!

Foto: leksiv/Shutterstock

Het marktsentiment voor cryptocurrencies begint weer iets positiever te worden en de meeste altcoin koersen kleuren dan ook groen vanochtend terwijl bitcoin voor nu nog iets achterblijft. De totale marktkapitalisatie schommelt momenteel rond $2,7 biljoen.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse

Ethereum hardste stijger top 10

Ethereum (ETH) is opvallend de sterkste stijger in de top 10 vandaag en koppelt zelfs voor het eerst in lange tijd weer los van bitcoin. Ether zakte maandag naar $4.050 uit, schommelde vervolgens tussen $4.100 en $4.200 en begon gisterenmiddag flink te stijgen. De ether koers steeg vanaf $4.130 en kwam tegen 10 uur ’s avonds bij $4.380 uit, een stijging van 6%.

Daar was echter voor nu nog de weerstand te groot en afgelopen nacht daalde ether weer vanaf $4.365 naar $4.240, waar de koers wellicht vanochtend support vond en nu weer iets begint te stijgen. Ether staat daarmee vandaag 4,5% in de plus. Echter is het maar de vraag of ether gelijk uit dit bereik kan klimmen of juist hier nog langer in vast blijft zitten.

Advertentie

Cardano hardste daler top 10

Terwijl de rest van de top 10 ook groen kleurt, geldt dat niet voor cardano (ADA). ADA begon in augustus eerder te stijgen dan de rest van de markt door hype omtrent de Alonzo update en vestigde toen een all-time high (ATH) van $3,09. Sindsdien zit ADA echter in een neerwaartse trend en gisterenavond begon de koers hard te kelderen. Dat heeft met dit nieuws te maken: handelsplatform eToro gaat ADA verwijderen voor Amerikaanse klanten op 26 december vanwege zorgen omtrent de regelgeving. Daardoor daalt ADA met 4% en kwam vanochtend bij $1,67 uit. ADA lijkt wellicht nu op het punt te staan om iets te herstellen.

Crypto ontbijt: Sentiment zakt voor BTC halving, AI supermunt goedgekeurd

De strijd om positie 10

Avalanche (AVAX) schoot afgelopen weekend naar een nieuwe ATH en bereikte een marktkapitalisatie van $31 miljard na een enorme stijging. AVAX haalde daarmee zelfs shiba inu en dogecoin (DOGE) in qua marktkapitalisatie.

AVAX is echter in de afgelopen 24 uur aan het corrigeren waardoor de koers 7% in de min staat en marktkapitalisatie onder $27 miljard zakt. Daardoor haalt dogecoin, met $29 miljard, nu toch weer AVAX in.

Daaronder zien we crypto.com (CRO) nog steeds keihard stijgen. We gaven al vorige week aan dat deze exchange token snel jacht zal maken op shiba inu (SHIB) en CRO heeft nu SHIB ingehaald. CRO staat maar liefst 25% in de plus, vestigde zojuist een nieuwe ATH van $0,933 en bereikt een marktkapitalisatie van $23,57 miljard. SHIB blijft echter maar dalen en staat vandaag weer 7% in de min en komt nu op een marktkapitalisatie van $21,65 miljoen uit.

Polygon en zcash stijgen

Vlak daaronder zien we polygon (MATIC) voor het eerst in weken weer flink aantrekken. De MATIC koers staat maar liefst 14% in de plus en schoot vanochtend naar $1,80. Ook zcash (ZEC), de privacy token, blijft hard stijgen. ZEC staat 28% in de plus en komt momenteel bij $255 uit, dat is echter alsnog meer dan 90% onder de ATH van 5 jaar geleden.

Rusland gebruikt crypto stablecoin USDT tegen wereldwijde sancties

NFT en Metaverse koersen weer hardste stijgers

Toch zijn het weer de koersen van non-fungible token (NFT) projecten in de gaming en metaverse werelden die het hardst stijgen. Enjin coin (ENJ) staat 21% in de plus, pakte zojuist een ATH van $4,42 en doorbrak daarmee eindelijk zijn record uit april. Maar het is weer sandbox (SAND) die verreweg het best presteert in de top 100. SAND staat 30% in de plus en vestigde zojuist een ATH van $7,15. SAND staat inmiddels 800% in de plus deze maand. Toch lijkt het volume van de NFT markt nu weer wat af te nemen:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie