Home Nieuws Altcoin nieuws Ethereum voert per ongeluk hard fork uit, Binance legt handel in ETH...

Ethereum voert per ongeluk hard fork uit, Binance legt handel in ETH en ERC-20 tokens stil

- Advertentie -

Changpeng Zhao (CZ), CEO van de grote cryptocurrency-exchange Binance, meldt dat de beurs tijdelijk de handel in ether (ETH) en ERC-20 tokens heeft stilgelegd. Er zou namelijk sprake zijn van een zogenaamde chain split of hard fork van het Ethereum-netwerk.

Enkele uren geleden viel plotseling op dat iets niet klopte op de blockchain van Ethereum. Blockchair meldt een discrepantie waardoor sommige nodes, computers verbonden aan het netwerk, op een andere chain zitten dan de gewoonlijke. Ook enkele miners zouden hier last van hebben.

Het probleem heeft wellicht te maken met verouderde software. Blockchair meldt dat zij het probleem hebben opgelost door Geth, software voor het draaien van een node op Ethereum, te upgraden naar de nieuwste versie.

Infura, een zogenaamde Ethereum node-cluster, lijkt hier vooral last van te hebben. Op https://status.infura.io/ meldt het bedrijf dat verschillende componenten binnen de infrastructuur nog oudere versies van Geth draaien. Infura verontschuldigt zich maar zegt dat het onderhoud nog even kan duren.

Péter Szilágyi, teamleider bij Ethereum, zegt dat mensen niet Infura de schuld moeten geven, het is alleen maar verstandig voor een beheerder om niet altijd gelijk naar de nieuwste versie van software te springen.

CZ meldt dat de handel in ERC-20 tokens inmiddels op Binance weer hervat is:

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€16.638,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€16.343,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.401,50 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€16.408,40 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.463,30 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...