Kevin Schijven Kevin Schijven
02/11/2021 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2021 16:15

Ethereum voor het eerst week lang deflatoir, half miljard aan ETH in een week vernietigd, koers naar ATH

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum voor het eerst week lang deflatoir, half miljard aan ETH in een week vernietigd, koers naar ATH

Foto: leksiv/Shutterstock

Ethereum (ETH) is voor de eerste keer een week lang deflatoir geweest. Meer dan 100.000 ETH ter waarde van bijna een half miljard USD werd in de afgelopen zeven dagen vernietigd.

In augustus werd ethereum improvement proposal (EIP) 1559 doorgevoerd met de ‘London’ update. De update introduceerde een basistarief voor transacties en een zogenaamd “burn” mechanisme. Dat houdt in dat na elke transactie het basistarief automatisch wordt vernietigd.

Er was veel hype in de cryptocurrency markt omtrent de update door de verwachting dat het ether gelijk deflatoir zou maken. Dat is echter niet het geval; over het algemeen wordt nog steeds meer ETH aangemaakt via mining dan wordt vernietigd in de transacties door EIP-1559.

Toch waren er al een paar momenten in september dat meer ETH werd vernietigd dan werd gecreëerd. Nu hebben we zelfs een hele week gehad waar meer ETH werd vernietigd dan werd aangemaakt.

Volgens gegevens van Watch The Burn is in de afgelopen week maar liefst 103.000 ETH ter waarde van $456 miljoen vernietigd. In vergelijking werd minder dan 94.000 ETH in de afgelopen zeven dagen aangemaakt. Dat betekent dus dat het aanbod van ETH in de afgelopen week met bijna 9.400 ETH ter waarde van zo’n $40 miljoen is afgenomen.

De reden hiervoor komt door de hoge transactiekosten op Ethereum, mede dankzij de drukte die veroorzaakt wordt door non-fungible tokens (NFT’s) en decentralized finance (DeFi). Vooral transacties op Uniswap (UNI) liggen momenteel hoog. Volgens Etherscan ligt de gemiddelde transactieprijs voor ERC-20 tokens momenteel op $37 en voor een swap op Uniswap zelfs op $114.

Volgens ultrasound.money is inmiddels maar liefst 730.00 ETH in totaal ter waarde van meer dan $3 miljard vernietigd sinds de update. De verwachting is dat met de zogeheten “merge” of fusie met Ethereum 2.0 ether “echt” deflatoir wordt. Een afname van het aanbod leidt tot een stijging van de koers en ether zit momenteel weer in de buurt van zijn all-time high (ATH).

Update: ether bereikte zojuist een ATH van $4.530!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie