Rico Engelbarts
19/07/2018 04:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2018 04:30

“Ethereum zou blockchain net zo mainstream als het internet kunnen maken”

icon-altcoins
Altcoin nieuws
ethereum_zou_blockchain_net_zo_mainstream_als_internet_kunnen_maken

Foto: leksiv/Shutterstock

Jeremy Allaire, CEO van de, mede door Goldman Sachs gefinancierde, cryptocurrency-exchange Circle, is ervan overtuigd dat het gebruik van blockchain-technologie en crypto net zo conventioneel wordt als het internet nu is. In Allaire’s optiek zal het gemak waarmee smart contracts, decentralized apps (DApps) en zelfs andere digitale tokens gebouwd worden, van groot belang zijn bij het aan de man brengen van distributed ledger technology bij het grote publiek.
Tijdens een interview met CNBC benadrukte de mede-oprichter van Circle dat blockchains, zoals die van Bitcoin en met name die van Ethereum de basis van vandaag zijn waarop futuristische applicaties, die zich richten op transparantie en mainstream gebruik, worden gebouwd:

Een van de dingen die vorig jaar de cryptomarkt echt versterkt hebben, was eigenlijk dat met name Ethereum een soort plek creëerde waar je apps bovenop kon bouwen. Je zou er nieuwe tokens op uit kunnen geven met behulp van de smart contract technologie.

Ethereum is de naam van het platform dat aan de wieg stond van de cryptocurrency Ether (ETH). Het bedrijf creëerde een blockchain-platform, waarop applicaties gebouwd konden worden. Ether werd als eerst gelanceerd als een inzamelingsactie om het platform verder te ontwikkelen.
En dat was volgens Allaire precies het moment, dat initial coin offerings (ICO’s) als paddestoelen uit de grond schoten, als een manier om fondsen te werven voor cryptocurrency-ondernemingen. Destijds in 2017 haalden de ICO’s $3,8 miljard op (wat veel lijkt, maar nog geen zeven maanden van 2018 ligt dit bedrag al op $12,4 miljard).

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie