Roy van Krieken Roy van Krieken
14/04/2022 15:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2022 15:22

Ex-Safemoon marketingchef beschuldigd van miljoenenfraude

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ex-Safemoon marketingchef beschuldigd van miljoenenfraude

Foto: Hendrik Heemskerk/Shutterstock

Een tijdje terug was de altcoin Safemoon (SAFEMOON) een grote hype binnen de crypto gemeenschap. De Binance Smart Chain (BSC) token beloofde gigantische rendementen en veel investeerders stapten in met de hoop om snel rijk te worden. De koers steeg even ook erg hard, maar al snel kwamen er geluiden naar buiten dat het om niets meer dan een piramidespel ging.

Kan Solana zijn netwerkproblemen oplossen? Nieuwe fix wordt nu getest
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Safemoon oplichting

De ex-Marketing Chief van Safemoon, Ben Phillips, wordt nu ook verdacht van een opzetten van een grootschalige pump & dump. Phillips had in het verleden herhaaldelijk gesteld dat hij “diamond hands” had en liet zijn bijna 750.000 volgers op Twitter weten dat hij de dip keer op keer zou hebben gekocht.

Achter de schermen beraamde Phillips echter snode plannen. Hij verkocht de tokens tegen een hoge prijs en verdiende op deze manier miljoenen. Crypto YouTuber Stephen Findeisen deed onderzoek naar transacties die Phillips maakte en kwam een aantal grote dumps op het spoor.

“Als we uitzetten wanneer Ben verkocht, en hoeveel hij verkocht, zien we dat hij zelfs in het begin van Safemoon, toen hij voor het eerst toetrad, zo snel mogelijk wilde dumpen. Ben’s grootste verkopen zijn in april, zelfs terwijl hij op zijn meest “bullish” lijkt te zijn.”

Phillips maakte keer op keer zijn volgers warm voor nieuwe koersstijgingen van Safemoon, stak zijn volgers een hart onder riem en liet weten dat hij onder geen beding zijn SAFEMOON tokens zou gaan verkopen. Dit bleek niets meer een ordinaire leugen te zijn geweest. Phillips verkocht zijn tokens in deze periode met zeker $12 miljoen winst.

“Ben kocht Safemoon op PancakeSwap voor een totaal van $4M, terwijl hij $16M verkocht. Volgens onze berekeningen heeft Ben netto ongeveer $12M winst gemaakt op Safemoon.”

Pump & dumps

Safemoon was niet bepaald de eerste populaire crypto pump & dump en het zal ook zeker niet de laatste zijn. Helaas bestaan er vandaag de dag ontelbare vergelijkbare projecten die als doel hebben om onwetende investeerders van hun geld te beroven. 

Vanaf het begin van Safemoon waren de signalen dat hier iets niet helemaal in de haak was aanwezig, maar toch werden investeerders verleid door mooie beloftes en astronomische rendementen. Veel van deze investeerders zitten nu nog met niet veel meer dan enkel gebakken lucht. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie