Rico Engelbarts
03/06/2018 21:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2018 21:48

Excentrieke cybersecurity pionier John Mcafee lanceert "McAfee Redemption Unit"

icon-altcoins
Altcoin nieuws
excentrieke_cybersecurity_ICO_promotor_lanceert_mcafee_redemption_coin

De excentrieke cybersecurity pionier en initial coin offering (ICO) promotor John McAfee beweert dat hij een fysieke cryptocurrency gaat releasen met de naam “McAfee Redemption Unit” (MRU)
De valuta, die op Twitter werd aangekondigd en bevestigd door McAfee zelf na een interview met Crypto-News India, blijkt los te staan van de McAfee Coin, welke vorig jaar gelanceerd werd. Laatstgenoemde cryptocurrency project heeft geen werkende website meer in de lucht.
De fysieke biljetten komen in zeven varianten, met een waarde van 1 tot 5 MRU’s. Vier van de biljetten hebben afbeeldingen van McAfee in verschillende stadia van uitkleden. Er is zelfs een biljet waarop McAfee staat afgebeeld met een witte neus en omringd door vrouwen. De overige drie biljetten hebben afbeeldingen van Bitmain oprichter Jihan Wu, cryptocurrency ondernemer Brock Pierce en Bitcoin.com-eigenaar Roger Ver. Het is nog niet duidelijk of deze individuen hier toestemming voor hebben gegeven.
Volgens McAfee zal de cryptocurrency verbonden zijn aan een blockchain die er voor zorgt dat handelaren met MRU dit om kunnen zetten in fiat geld. Elke MRU zal een initiele waarde hebben van $9,95 en kan uitgekeerd worden na een ontmoeting van 1 minuut met McAfee. Er wordt een circulatie gehanteerd van 6.050.000 MRU en een market cap van $60,2 miljoen.
Er vanuit gaande dat de 72-jarige McAfee 10 uur per dag reserveert om MRU handelaren te ontmoeten, dan zou het bijna 28 jaar duren voordat het hem zou lukken. Gezien zijn leeftijd en levenswijze zijn de verwachtingen laag. In het geval van McAfee’s voortijdige dood worden MRU handelaren niet gecompenseerd.
Toen McAfee werd gevraagd waarom het proces zo moeilijk zou zijn antwoordde hij het volgende:

We hebben met opzet de verlossing zo duur gemaakt. Mijn followers zijn enorm loyaal en ik weet zeker dat velen hun tijd en geld hierin zullen steken om tijd met mij te kunnen doorbrengen. Kijk straks wat dit zal doen met de fundamentele waarde van elke redemption unit. Als de waarde van een unit ook maar enigszins gebaseerd is op de kosten van verlossing, wat mensen bereid zijn te betalen, dan zal de koers enorm stijgen. Maar het belangrijkste element zit in hoe ik de verkoopkanalen heb gestructureerd. Kan je er nog niet meer over vertellen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF's
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF’s
Advertentie