Timo Bult Timo Bult
10/05/2019 09:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2019 09:50

"Facebook Coin kan aantal crypto-gebruikers verdrievoudigen"

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Facebook Coin kan aantal crypto-gebruikers verdubbelen

De lancering van Facebook Coin zou het aantal crypto-gebruikers wel eens kunnen verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. Dit claimt een partner van Blockchain Capital, Spencer Bogart, in een interview met Bloomberg dat op 8 mei werd gepubliceerd.
Facebook zou al langer aan een eigen cryptocurrency werken. Hoe dit er precies uit gaat zien is nog onbekend. Er gaan geruchten rond dat Facebook Coin als stablecoin zal werken, gebaseerd op een aantal fiat-valuta. De cryptocurrency zou binnen Facebook’s ecosysteem (Instagram, Messenger en WhatsApp) verzonden kunnen worden.
De lancering van Facebook Coin zou volgens Bogart positief zijn voor de algehele crypto-industrie. Volgens hem zou de cryptocurrency namelijk een opstap kunnen zijn voor gebruikers om ook andere cryptocurrencies, zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) te gebruiken. Bogart zei dat zodra mensen Facebook Coin hebben:

Het net als het internet is; mensen kunnen zich gaan interesseren in andere crypto’s en bitcoin en ether kopen. Een deel van deze gebruikers zal dit waarschijnlijk doen en ik denk dat dit een dramatische katalysator zal zijn.

Daarnaast zal het volgens Bogart ook andere grote bedrijven kunnen inspireren om iets soortgelijks te ondernemen. Institutionele bedrijven zullen volgens hem naar Facebook kijken en mogelijk meer vertrouwen krijgen in cryptocurrency in zijn algemeen.
Onlangs werd bekend dat Facebook het handelsmerk “Libra” heeft geregistreerd in de Verenigde Staten. Libra is een cryptocurrency-project. Of dit onderdeel is van Facebook Coin is niet bekend gezien de geheimzinnigheid rondom Libra.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David maandag gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Advertentie