Timo Bult Timo Bult
10/05/2019 09:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2019 09:50

"Facebook Coin kan aantal crypto-gebruikers verdrievoudigen"

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Facebook Coin kan aantal crypto-gebruikers verdubbelen

De lancering van Facebook Coin zou het aantal crypto-gebruikers wel eens kunnen verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. Dit claimt een partner van Blockchain Capital, Spencer Bogart, in een interview met Bloomberg dat op 8 mei werd gepubliceerd.
Facebook zou al langer aan een eigen cryptocurrency werken. Hoe dit er precies uit gaat zien is nog onbekend. Er gaan geruchten rond dat Facebook Coin als stablecoin zal werken, gebaseerd op een aantal fiat-valuta. De cryptocurrency zou binnen Facebook’s ecosysteem (Instagram, Messenger en WhatsApp) verzonden kunnen worden.
De lancering van Facebook Coin zou volgens Bogart positief zijn voor de algehele crypto-industrie. Volgens hem zou de cryptocurrency namelijk een opstap kunnen zijn voor gebruikers om ook andere cryptocurrencies, zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) te gebruiken. Bogart zei dat zodra mensen Facebook Coin hebben:

Het net als het internet is; mensen kunnen zich gaan interesseren in andere crypto’s en bitcoin en ether kopen. Een deel van deze gebruikers zal dit waarschijnlijk doen en ik denk dat dit een dramatische katalysator zal zijn.

Daarnaast zal het volgens Bogart ook andere grote bedrijven kunnen inspireren om iets soortgelijks te ondernemen. Institutionele bedrijven zullen volgens hem naar Facebook kijken en mogelijk meer vertrouwen krijgen in cryptocurrency in zijn algemeen.
Onlangs werd bekend dat Facebook het handelsmerk “Libra” heeft geregistreerd in de Verenigde Staten. Libra is een cryptocurrency-project. Of dit onderdeel is van Facebook Coin is niet bekend gezien de geheimzinnigheid rondom Libra.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David maandag gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie