Facebook verwerft “Libra” handelsmerk voor cryptocurrency-project

Facebook verwerft “Libra” handelsmerk voor cryptocurrency-project

81

Facebook zou naar verluidt de rechten hebben verworven voor het “Libra” handelsmerk. Project Libra is de naam die intern gebruikt wordt voor het blockchain– en cryptocurrency-project van Facebook.

Volgens een document gepubliceerd door de Amerikaanse Patent and Trademark Office zou Facebook al in juni 2018 een aanvraag voor de rechten voor het Libra trademark ingediend hebben.

Opvallend is dat voorheen een cryptocurrency-bedrijf de rechten op het handelsmerk in bezit had. Dat bedrijf heeft onlangs zijn naam veranderd naar “Lukka.”

Facebook blijft vooralsnog zeer geheimzinnig over het cryptocurrency-project. Er wordt gespeculeerd dat Facebook een eigen stablecoin wil lanceren. Ook het doel van deze “Facebook Coin” is vooralsnog onbekend. Er gaan geruchten rond dat de Facebook Coin bedoeld is voor transacties via Whatsapp.

Onlangs maakte The Wall Street Journal bekend dat Facebook in gesprek is met meerdere financiële instanties als Visa en Mastercard. Facebook zou naar verluidt op zoek zijn naar investeringen ter waarde van $1 miljard, mogelijk ter ondersteuning van de stablecoin.

Bloomberg meldde eind vorig jaar al dat Facebook een eigen cryptocurrency aan het ontwikkelen is. In maart zei Ross Sandler, analist bij Barclays, dat Facebook Coin wel eens $19 miljard aan omzet zou kunnen genereren.

Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, vertelde in februari tijdens een interview dat hij zeer geïnteresseerd is in blockchain-technologie en overweegt om het toe te passen binnen de login-procedure van Facebook.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David gisteren gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Satos

9/10

€7.482,69 Kopen
Litebit

8.9/10

€7.465,36 Kopen
Coinmerce

8.9/10

€7.414,82 Kopen
Bitcoinmeester

8.7/10

€7.443,81 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€7.391,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€7.460,15 Kopen
Bitonic

7.4/10

€7.428,25 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€7.568,99 Kopen
Laatste nieuws