Kevin Schijven Kevin Schijven
07/05/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/05/2019 14:45

Facebook verwerft “Libra” handelsmerk voor cryptocurrency-project

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Facebook verwerft “Libra” handelsmerk voor cryptocurrency-project

Facebook zou naar verluidt de rechten hebben verworven voor het “Libra” handelsmerk. Project Libra is de naam die intern gebruikt wordt voor het blockchain– en cryptocurrency-project van Facebook.
Volgens een document gepubliceerd door de Amerikaanse Patent and Trademark Office zou Facebook al in juni 2018 een aanvraag voor de rechten voor het Libra trademark ingediend hebben.
Opvallend is dat voorheen een cryptocurrency-bedrijf de rechten op het handelsmerk in bezit had. Dat bedrijf heeft onlangs zijn naam veranderd naar “Lukka.”
Facebook blijft vooralsnog zeer geheimzinnig over het cryptocurrency-project. Er wordt gespeculeerd dat Facebook een eigen stablecoin wil lanceren. Ook het doel van deze “Facebook Coin” is vooralsnog onbekend. Er gaan geruchten rond dat de Facebook Coin bedoeld is voor transacties via Whatsapp.
Onlangs maakte The Wall Street Journal bekend dat Facebook in gesprek is met meerdere financiële instanties als Visa en Mastercard. Facebook zou naar verluidt op zoek zijn naar investeringen ter waarde van $1 miljard, mogelijk ter ondersteuning van de stablecoin.
Bloomberg meldde eind vorig jaar al dat Facebook een eigen cryptocurrency aan het ontwikkelen is. In maart zei Ross Sandler, analist bij Barclays, dat Facebook Coin wel eens $19 miljard aan omzet zou kunnen genereren.
Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, vertelde in februari tijdens een interview dat hij zeer geïnteresseerd is in blockchain-technologie en overweegt om het toe te passen binnen de login-procedure van Facebook.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David gisteren gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie