Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Facebook is in gesprek met investeerders over eigen cryptocurrency

Facebook is naar verluidt op zoek naar investeringen ter waarde van $1 miljard voor zijn blockchain-project en eigen cryptocurrency. Dat blijkt uit een nieuw rapport van The Wall Street Journal (WSJ) gepubliceerd op 2 mei.

WSJ meldt dat Facebook in gesprek is met meerdere financiële instanties als Visa en Mastercard ter ondersteuning van Facebook’s blockchain-project dat intern “Project Libra” wordt genoemd. De sociale mediagigant zou op zoek zijn naar investeringen ter waarde van $1 miljard.

- Advertentie -

De investeringen zouden naar verluidt ter ondersteuning zijn voor Facebook’s eigen stablecoin: de Facebook Coin. In ieder geval dat is hoe de crypto-gemeenschap de altcoin momenteel noemt. Facebook zelf blijft vooralsnog erg geheimzinnig over het project.

Het doel van de Facebook Coin blijft vooralsnog ook onbekend. Er wordt gespeculeerd dat de stablecoin gebruikt zou kunnen worden voor transacties in Whatsapp of als beloning voor het kijken van advertenties.

Dat Facebook op zoek is naar $1 miljard aan investeringen voor de Facebook Coin kwam al eerder naar buiten. New York Times journalist Nathaniel Popper schreef begin deze maand over dat Facebook op zoek is naar durfkapitaalfirma ter ondersteuning voor zijn cryptocurrency-project.

In maart zei Ross Sandler, analist bij Barclays, dat de cryptocurrency van Facebook wel eens $19 miljard aan omzet zou kunnen opleveren.

Ted Livingston, CEO van Kik, schreef eind vorige maand in een blogpost dat hij denkt dat Facebook niet de concurrentie aan wil gaan met bitcoin (BTC), maar dat het bedrijf veel groter denkt, en achter de dollar aan wil gaan.

In februari zei Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, tijdens een interview dat hij zeer geïnteresseerd is blockchain-technologie en dat hij overweegt het toe te passen op de login-procedure van Facebook.

Al eind vorig jaar meldde Bloomberg dat Facebook bezig is met de ontwikkeling van een eigen stablecoin. Hoewel er zorgen zijn over de combinatie van Facebook en crypto, zijn de verwachtingen alsnog hooggespannen.

Heb je trouwens maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.826,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.859,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.885,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.885,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.915,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.826,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.859,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.885,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.885,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.915,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...