Facebook werkt naar verluidt aan eigen stablecoin voor betalingen in WhatsApp

Facebook werkt naar verluidt aan een cryptocurrency waarmee gebruikers van haar populaire berichtendienst WhatsApp onderling geld naar elkaar over kunnen maken, meldt Bloomberg op vrijdag 21 december. Het zakenblad meldt aan de hand van anonieme bronnen dat WhatsApp een aan de Amerikaanse dollar gekoppelde stablecoin aan het ontwikkelen is, maar benadrukt wel dat het nog wel even kan duren voordat de coin gereleased zal worden, omdat de plannen zich nog in een ontwerpstadium bevinden.

- Advertentie -

Met de token zou Facebook zich volgens de bronnen voornamelijk richten op de markt voor geldoverdrachten in India, dat meer dan 200 miljoen WhatsApp-gebruikers telt en volgens gegevens van de Wereldbank in 2017 meer dan $69 miljard aan betalingen uit het buitenland ontvangen heeft; meer dan enig ander land ter wereld. De populariteit van WhatsApp, dat wereldwijd meer dan 1,5 miljard gebruikers telt, steeg vorig jaar in India drastisch nadat het land de kosten voor data en internet in het land verlaagde.

Facebook, dat begin dit jaar nog een algemeen verbod op advertenties voor cryptocurrencies en initial coin offerings (ICO’s) uitvaardigde, stelde afgelopen voorjaar David Marcus, voormalig voorzitter van PayPal aan als het hoofd voor een nieuwe blockchain-afdeling. Marcus was tot afgelopen zomer tevens bestuurslid van crypto-exchange Coinbase. Hij nam afscheid bij Coinbase omdat hij het naar eigen zeggen gepast vond om af te treden vanwege de nieuwe blockchain-groep die hij bij Facebook aan het opzetten was.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.327,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€16.052,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.076,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.136,10 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.172,40 Kopen
Laatste nieuws

“Bitcoin” zoekopdrachten in Nederland op hoogste punt sinds 2017, komt de...

0
Bitcoin (BTC) brak onlangs zijn recordprijs die in 2017 gevestigd werd. Het nieuwe record ging gepaard met enorme sprongen in de afgelopen maanden, dit...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...