facebook_trekt_coinbase_bestuurslid_aan_voor_blochchain_onderzoek

Facebook trekt Coinbase bestuurslid aan om blockchain onderzoeksteam te leiden

168

David Marcus, hoofd van Facebook’s berichtenapp Messenger, kondigde aan dat de sociale media-site mogelijke toepassingen voor blockchain-technologie onderzoekt. Dit meldde CNBC op 8 mei.

Ik ben een kleine groep aan het opzetten om te onderzoeken hoe je blockchain helemaal vanaf niets optimaal kunt gebruiken op Facebook 

deelde Marcus dinsdagmiddag op zijn persoonlijke pagina.

Marcus leidt al bijna vier jaar lang Facebook’s Messenger. In december trad hij in dienst als bestuurslid bij cryptocurrency exchange Coinbase. Facebook heeft echter niet onthuld hoe geïnteresseerd het is in het toepassen van blockchain.

In januari zei Facebook-topman Mark Zuckerberg nog dat hij crypto zou onderzoeken om zijn potentieel voor het versterken van individuen te verkennen. Hij verklaarde dat de kracht van gedecentraliseerde systemen zoals cryptocurrency kan helpen de macht weg te nemen bij het gecentraliseerde systeem en het terug in de handen van individuen te plaatsen.

In januari van dit jaar startte Facebook een algemeen verbod op advertenties voor cryptocurrencies en initial coin offers (ICO’s). Het verbod kwam voor sommigen als een verrassing, omdat Facebook-oprichter Mark Zuckerberg eerder belangstelling had getoond voor cryptocurrencies. Zuckerberg wilde naar verluidt bestuderen hoe de gedecentraliseerde aard van cryptocurrency individuen zou kunnen helpen en “hoe ze het best in onze Facebook diensten kunnen worden gebruikt”.

Satos

9/10

€9.889,56 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.847,12 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.765,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.868,40 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.955,04 Kopen
Bitrush

6.4/10

€10.108,30 Kopen
Laatste nieuws