Home Nieuws Bitcoin nieuws Facebook trekt Coinbase bestuurslid aan om blockchain onderzoeksteam te leiden

Facebook trekt Coinbase bestuurslid aan om blockchain onderzoeksteam te leiden

David Marcus, hoofd van Facebook’s berichtenapp Messenger, kondigde aan dat de sociale media-site mogelijke toepassingen voor blockchain-technologie onderzoekt. Dit meldde CNBC op 8 mei.

Ik ben een kleine groep aan het opzetten om te onderzoeken hoe je blockchain helemaal vanaf niets optimaal kunt gebruiken op Facebook 

deelde Marcus dinsdagmiddag op zijn persoonlijke pagina.

- Advertentie -

Marcus leidt al bijna vier jaar lang Facebook’s Messenger. In december trad hij in dienst als bestuurslid bij cryptocurrency exchange Coinbase. Facebook heeft echter niet onthuld hoe geïnteresseerd het is in het toepassen van blockchain.

In januari zei Facebook-topman Mark Zuckerberg nog dat hij crypto zou onderzoeken om zijn potentieel voor het versterken van individuen te verkennen. Hij verklaarde dat de kracht van gedecentraliseerde systemen zoals cryptocurrency kan helpen de macht weg te nemen bij het gecentraliseerde systeem en het terug in de handen van individuen te plaatsen.

In januari van dit jaar startte Facebook een algemeen verbod op advertenties voor cryptocurrencies en initial coin offers (ICO’s). Het verbod kwam voor sommigen als een verrassing, omdat Facebook-oprichter Mark Zuckerberg eerder belangstelling had getoond voor cryptocurrencies. Zuckerberg wilde naar verluidt bestuderen hoe de gedecentraliseerde aard van cryptocurrency individuen zou kunnen helpen en “hoe ze het best in onze Facebook diensten kunnen worden gebruikt”.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.584,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.654,88 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.655,65 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.669,68 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.720,64 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.