Rico Engelbarts
09/05/2018 12:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/05/2018 12:25

Facebook trekt Coinbase bestuurslid aan om blockchain onderzoeksteam te leiden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
facebook_trekt_coinbase_bestuurslid_aan_voor_blochchain_onderzoek

David Marcus, hoofd van Facebook’s berichtenapp Messenger, kondigde aan dat de sociale media-site mogelijke toepassingen voor blockchain-technologie onderzoekt. Dit meldde CNBC op 8 mei.

Ik ben een kleine groep aan het opzetten om te onderzoeken hoe je blockchain helemaal vanaf niets optimaal kunt gebruiken op Facebook 

deelde Marcus dinsdagmiddag op zijn persoonlijke pagina.
Marcus leidt al bijna vier jaar lang Facebook’s Messenger. In december trad hij in dienst als bestuurslid bij cryptocurrency exchange Coinbase. Facebook heeft echter niet onthuld hoe geïnteresseerd het is in het toepassen van blockchain.
In januari zei Facebook-topman Mark Zuckerberg nog dat hij crypto zou onderzoeken om zijn potentieel voor het versterken van individuen te verkennen. Hij verklaarde dat de kracht van gedecentraliseerde systemen zoals cryptocurrency kan helpen de macht weg te nemen bij het gecentraliseerde systeem en het terug in de handen van individuen te plaatsen.
In januari van dit jaar startte Facebook een algemeen verbod op advertenties voor cryptocurrencies en initial coin offers (ICO’s). Het verbod kwam voor sommigen als een verrassing, omdat Facebook-oprichter Mark Zuckerberg eerder belangstelling had getoond voor cryptocurrencies. Zuckerberg wilde naar verluidt bestuderen hoe de gedecentraliseerde aard van cryptocurrency individuen zou kunnen helpen en “hoe ze het best in onze Facebook diensten kunnen worden gebruikt”.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie