Kevin Schijven Kevin Schijven
09/04/2019 17:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/04/2019 17:30

Facebook op zoek naar $1 miljard aan investeringen voor eigen cryptocurrency

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Facebook op zoek naar $1 miljard investering voor eigen cryptocurrency

Facebook is naar verluidt op zoek naar durfkapitaalfirma voor de ondersteuning en ontwikkeling van Facebook’s eigen cryptocurrency. Dat meldt een journalist van de New York Times (NYT) op 8 april op Twitter.
Nathaniel Popper, de NYT-journalist en auteur van “Digital Gold: A History of Bitcoin”, zegt dat meerdere bronnen hem verteld hebben dat Facebook op zoek is naar $1 miljard aan investeringen voor het cryptocurrency-project:

Update over de cryptocurrency van Facebook: bronnen vertellen me dat Facebook nu op zoek is naar VC-bedrijven die willen investeren in het cryptocurrency-project van Facebook, waarover we eerder dit jaar rapporteerden. Ik hoor dat ze grote bedragen voor ogen hebben – zo veel als $1 miljard.

De “Facebook Coin” zou naar verluidt een stablecoin worden waarmee men betalingen op Whatsapp kan uitvoeren. Verder meldt de NYT-journalist dat het opvallend is dat een bedrijf zo groot als Facebook op zoek zou zijn naar investeringen van buitenaf.
Een reden daarvoor zou volgens Popper kunnen zijn dat Facebook het project niet volledig zelf wil beheren zoals gedacht werd. Momenteel is er de vrees dat de Facebook Coin niet zo gedecentraliseerd zal zijn als andere cryptocurrencies op de markt zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

Aangezien een van de grote aantrekkingspunten van blockchain-projecten de decentralisatie ervan is, kunnen externe investeerders Facebook helpen het project te presenteren als meer gedecentraliseerd en minder gecontroleerd door Facebook.

Een tweede reden zou kunnen zijn dat Facebook het geld wil gebruiken als onderpand voor het project:

Een persoon met wie ik sprak zei dat Facebook het geld eventueel als onderpand voor de cryptocurrency wil gaan gebruiken. Facebook heeft de crypto ontworpen om een stabiele waarde te behouden, gekoppeld aan een mandje vreemde valuta’s die op bankrekeningen worden bewaard.

Alhoewel er zorgen zijn over het instappen van Facebook in de cryptocurrency-markt, zijn de verwachtingen alsnog hooggespannen. Een analist van Barclays, Ross Sandler, zei begin vorige maand dat de Facebook Coin miljarden aan omzet zou kunnen opleveren.
Ted Livingston, CEO van Kik, schreef eind vorige maand dat Facebook niet achter bitcoin aan wil gaan, maar dat het nog veel groter denkt en achter de Amerikaanse dollar aan wil gaan.
Eind februari schreef de NYT dat Facebook al in overleg zou zijn met verschillende cryptocurrency-exchanges over de lancering van Facebook Coin.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie